wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: amilaudana (123.231.126.---)
Date: December 14, 2017 03:14PM

I have used wampserver 3.0 with ssl same way now this new version is not starting. This is due to a VC++ redistribute package issue I guess.

Windows Event Log:
Faulting application name: httpd.exe, version: 2.4.27.0, time stamp: 0x595f6436
Faulting module name: VCRUNTIME140.dll, version: 14.11.25325.0, time stamp: 0x59273894
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0000000000001240
Faulting process id: 0x568
Faulting application start time: 0x01d374db7dcc4191
Faulting application path: E:\wamp64\bin\apache\apache2.4.27\bin\httpd.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\VCRUNTIME140.dll
Report Id: 5f4dcb13-5250-48ae-baac-30080766372e
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Anyone found this matter and fix?

VC 2017 - 14.11.25325 is installed as latest for today.

Please help to resolve.

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: December 14, 2017 03:42PM

Hi,

> VC 2017 - 14.11.25325 is installed as latest for today.
Latest is 14.12.25810

- Verify that all VC ++ packages are installed and with the latest versions.
To do this, use the tool:
Checks VC++ packages installed
And you will find all the packages on [wampserver.aviatechno.net] in section Visual C++ Redistribuable Packages
Do not forget that if you have a 64 bit Windows, you must install both 32 and 64 bit versions of each package.
You must install each package "as an administrator", so right-click the exe file and then run as Administrator.

Do not use the previously loaded tool. Make a new download to make sure you are using the correct version.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.1.3 32 bit - Apache 2.4.33 - PHP 7.2.4/7.1.16/7.0.29/5.6.35 - MySQL 5.7.22 - MariaDB 10.2.14
Wampserver 3.1.3 64 bit - Apache 2.4.33 - PHP 7.2.4/7.1.16/7.0.29/5.6.35 - MySQL 5.7.22 - MariaDB 10.2.14
PhPMyAdmin 4.8.0 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: amilaudana (123.231.126.---)
Date: December 14, 2017 06:51PM

I updated the version VC14, issue exists.
Checked VC libraries, all are there.

Event Log.
Faulting application name: httpd.exe, version: 2.4.27.0, time stamp: 0x595f6436
Faulting module name: VCRUNTIME140.dll, version: 14.12.25810.0, time stamp: 0x59dd7da2
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0000000000001246
Faulting process id: 0x39a4
Faulting application start time: 0x01d37502f5ec71f6
Faulting application path: E:\wamp64\bin\apache\apache2.4.27\bin\httpd.exe
Faulting module path: C:\WINDOWS\SYSTEM32\VCRUNTIME140.dll
Report Id: 05f1c41b-23ad-4650-b0f6-adc2a0d16539
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: amilaudana (123.231.126.---)
Date: December 14, 2017 06:54PM

---------------------------
Setup
---------------------------
All VC++ packages needed to Wampserver are installed correctly

_____________________________________________________

INSTALLED PACKAGES - X86

- Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x86)

- Visual C++ 2008 SP1 ATL Security Update Redistributable Package (x86)

- Visual C++ 2008 SP1 MFC Security Update Redistributable Package (x86)

- Visual C++ 2010 SP1 Redistributable Package (x86)

- Redistribuable Visual C++ pour Visual Studio 2012 Update 4

- Microsoft Visual C++ 2012 x86 Additional Runtime - 11.0.61030.0 (Update 4)

- Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013

- Microsoft Visual C++ 2017 x86 Minimum Runtime - 14.12.25810

- Microsoft Visual C++ 2017 x86 Additional Runtime - 14.12.25810

____________________________________________________

INSTALLED PACKAGES - X64

- Visual C++ 2008 SP1 Redistributable Package (x64)

- Visual C++ 2008 SP1 ATL Security Update Redistributable Package (x64)

- Visual C++ 2008 SP1 MFC Security Update Redistributable Package (x64)

- Visual C++ 2010 SP1 Redistributable Package (x64)

- Redistribuable Visual C++ for Visual Studio 2012 Update 4

- Microsoft Visual C++ 2012 x64 Additional Runtime - 11.0.61030.0 (Update 4)

- Visual C++ Redistributable Packages for Visual Studio 2013

- Microsoft Visual C++ 2017 x64 Minimum Runtime - 14.12.25810

- Microsoft Visual C++ 2017 x64 Additional Runtime - 14.12.25810


---------------------------
OK
---------------------------

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: December 14, 2017 09:31PM

Hi,

I have no problem with Apache 2.4.27 32 or 64 bit regardless of the systems used:
- Windows 7 Pro 64 bit
- Windows 10 Pro 64 bit (1709)
All my systems are totally up to date with Windows Update.

Look at the details of the errors in the Event Viewer.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.1.3 32 bit - Apache 2.4.33 - PHP 7.2.4/7.1.16/7.0.29/5.6.35 - MySQL 5.7.22 - MariaDB 10.2.14
Wampserver 3.1.3 64 bit - Apache 2.4.33 - PHP 7.2.4/7.1.16/7.0.29/5.6.35 - MySQL 5.7.22 - MariaDB 10.2.14
PhPMyAdmin 4.8.0 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: amilaudana (123.231.126.---)
Date: December 14, 2017 09:53PM

hi

That happens only when SSL is enabled. I had no issues with previous version. Main difference is new VC++ version only.

Are you using https /ssl on latest wamp server ?

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: amilaudana (123.231.126.---)
Date: December 14, 2017 10:10PM

hi can you post your httpd-ssl.conf file please?

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: December 15, 2017 09:22AM

Hi,

Sorry, I don't use ssl.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.1.3 32 bit - Apache 2.4.33 - PHP 7.2.4/7.1.16/7.0.29/5.6.35 - MySQL 5.7.22 - MariaDB 10.2.14
Wampserver 3.1.3 64 bit - Apache 2.4.33 - PHP 7.2.4/7.1.16/7.0.29/5.6.35 - MySQL 5.7.22 - MariaDB 10.2.14
PhPMyAdmin 4.8.0 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: December 15, 2017 10:22AM

Hi,

You can try with Apache 2.4.29 which has had updates for VC15 and also for ssl.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.1.3 32 bit - Apache 2.4.33 - PHP 7.2.4/7.1.16/7.0.29/5.6.35 - MySQL 5.7.22 - MariaDB 10.2.14
Wampserver 3.1.3 64 bit - Apache 2.4.33 - PHP 7.2.4/7.1.16/7.0.29/5.6.35 - MySQL 5.7.22 - MariaDB 10.2.14
PhPMyAdmin 4.8.0 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: amilaudana (123.231.126.---)
Date: December 15, 2017 10:24AM

Oh Issue is only with SSL. Otherwise its working and previous wamp versions had no issues with SSL.

I will check if it fails with openSSL certificates issued with newer version.

thanks

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: amilaudana (123.231.126.---)
Date: December 15, 2017 06:48PM

Hello,

this is just an update.

I have downgraded Apache into previous wamp contained version 2.4.23 and VC++ into 14.0.2415.

Now SSL is working.

Apache/2.4.23 (Win64) OpenSSL/1.0.2m PHP/7.0.26 - Port defined for Apache: 80


I think issue should be resolved Vc++ 14. / above versions or in Apache. no idea where the issue is.

Thanks

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: December 15, 2017 07:13PM

Hi,

> I have downgraded Apache into previous wamp
There was no need to change Wampserver version.
Wampserver 3 supports Apache 2.4.23 (VC14) as addon.
See : WAMPserver 3 - All you need to know and http://wampserver.aviatechno.net/

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.1.3 32 bit - Apache 2.4.33 - PHP 7.2.4/7.1.16/7.0.29/5.6.35 - MySQL 5.7.22 - MariaDB 10.2.14
Wampserver 3.1.3 64 bit - Apache 2.4.33 - PHP 7.2.4/7.1.16/7.0.29/5.6.35 - MySQL 5.7.22 - MariaDB 10.2.14
PhPMyAdmin 4.8.0 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: amilaudana (123.231.122.---)
Date: April 02, 2018 09:48AM

Dear, it seems using plugin is not supporting. Its better finding the problem and update on next version with SSL as its perfect on previous 3.0.6.

Thank you.

Options: ReplyQuote
Re: wampserver 3.1.0 SSL is not starting
Posted by: WarriorGov9791 (---.hawaii.res.rr.com)
Date: April 03, 2018 12:50PM

SSL is running fine on my setup:

• Windows 7 Ultimate 64-bit
• WampServer 3.1.3 (and all add-ons 64-bit)
• Apache 2.4.33
• OpenSSL 1.1.0h
• PHP 7.2.4 (plus 5.6.35 - CLI, 7.0.29, 7.1.16)
• MariaDB 10.2.14
• MySQL 5.7.21

with a custom httpd-ssl file and the most current VC++ packages.

If you've updated your software (especially Apache), perhaps you can check that your certificates and keys have been copied to the new locations and the corresponding lines in your httpd-ssl file point to the updated Apache version. Then run the httpd.conf syntax checker for any errors and make the necessary corrections.

Hope this helps. Aloha!

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.