multiple ssl
Posted by: webmasterinnj (---.cmdnnj.fios.verizon.net)
Date: October 31, 2022 02:07PM

hi!
so i have 2 virtual hosts,and id like them both to use ssl.
when i install the cert for the 2nd host,it gives a warning that the cert is not valid for the domain and points back to the original virtual host.
is there a way to have multiple hosts using their own ssl certs?

Options: ReplyQuote
Re: multiple ssl
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: October 31, 2022 06:02PM

Hi,

See [forum.wampserver.com]

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.3.0 32 bit - Apache 2.4.54.2 - PHP 8.2.0…7.4.33 - MySQL 5.7.40 - MariaDB 10.5.13/10.6.5
Wampserver 3.3.0 64 bit - Apache 2.4.54.2 - PHP 8.2.0…7.4.33 - MySQL 5.7.40/8.0.31 - MariaDB 10.5.17/10.10.2
PhPMyadmin 5.2.0 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote
Re: multiple ssl
Posted by: diepeter (---.dip0.t-ipconnect.de)
Date: December 21, 2022 05:34PM

Hello webmasterinnj,

sorry for the late reply. Maybe my suggested solution to use SSL and https on WAMP server will help you:


Since I run several areas and websites or content locally the way via the WAMP configuration for each individual address was too time-consuming for me and I have the solution in the wampserver-ssl-aut-config tool on Github (https://github.com/custom-dev-tools/wampserver-ssl-auto-config). Works with any number of vurtualHosts and is easy to use!

Options: ReplyQuote
Re: multiple ssl
Posted by: LeMarque (---.cybermesa.com)
Date: January 25, 2023 04:25AM

Windows 11 64bit
Wampserver 3.3.1 64bit
Apache Version 2.4.54.2
PHP Version 5,7&8
MySQL Version 5&8
MariaDB 10 (don't /can't use)


Hi @diepeter

I've tried your much appreciated SSL batch script, but am unsuccessful in getting it to work. Hopefully, it has something to do with the below questions:

I run the script as administrator from the command prompt.

your "sample-config.ini" file shows, for example:

[Website 1]
hostname=www.dev.website-1.com.au
documentRoot=C:/wamp64 - domains/website-1/public_html
http2=true

But WAMP, using "Virtual Hosts" to create a WordPress site, doesn't use a tld. So I tried:

[Website 1]
hostname=fox
documentRoot=D:\fox
http2=true

The script runs fine without any errors but the site in Chrome or Edge, still says Not Secure.

Hoping you can help.

My config.ini looks like:

;--------------------------;
; WampServer Configuration ;
;--------------------------;

; Your WampServer installation path.
wampServerInstallPath=D:\wamp64

; Your custom path to store your SSL certificates, keys, logs and vhost files.
; Ensure this path is NOT within your WampServer installation path.
wampServerExtensionsPath=C:\wamp64 - ssl auto config

;-------------------------;
; SSL Certificate Details ;
;-------------------------;

; These (common) ssl certificate details are used to build each developments domain name certificate.
;
; sslCity: The full name of a city.
; sslState: The full name of a state.
; sslCountry: The two letter ISO code of a country.
; sslOrganisation: The organisation name.
; sslOrganisationUnit: The unit name of a organisation.
; sslEmail: Use the 'local' part of an email address followed by the @ (at) symbol only.
; IMPORTANT: Do not include the 'domain' part of the email address as the hostname will be auto-appended.
; sslDays: The number of days you would like the certificates to remain valid for.

sslCity=Brisbane
sslState=Queensland
sslCountry=AU
sslOrganization=Business
sslOrganizationUnit=IT Department
sslEmail=webmaster@
sslDays=3650

;---------------------;
; Development Domains ;
;---------------------;

[Website 1]
hostname=fox
documentRoot=D:\fox
http2=true

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.