Intranet Access Forbidden
Posted by: edtiley (---.hsd1.fl.comcast.net)
Date: August 27, 2020 09:25AM

@RiggsFolly

I have set up a "clean" instance of WampServer64 as per your post on StackOverflow

[stackoverflow.com]

I have created an A record in DNS for the virtual host named "ss"

Machines on the network are able to ping the server just fine.

[10.20.0.3] returns

Forbidden

You don't have permission to access this resource.
Apache/2.4.41 (Win64) PHP/7.3.12 Server at 10.20.0.3 Port 80


I'm at wit's end trying to figure out why. This isn't the first time I've set up Wamp.

Any help you can suggest would be much appreciated.

Wamp config report follows:

*******************************************

1598502276
------ Wampserver configuration report
Thu, 27 Aug 2020 04:24:36 +0000
- Windows NT 10.0 build 17763 (Windows Server 2016) ==== Actually Server 2019
- Windows Charset: Windows-1252
- Wampserver version 3.2.0 - 64bit
- Wampserver install version 3.2.0
- Install directory: c:/wamp64
- Default browser: C:/Program Files/Mozilla Firefox/firefox.exe
- Default text editor: C:/Program Files/Notepad++/notepad++.exe
- Default log viewer: C:/Program Files/Notepad++/notepad++.exe
- Apache 2.4.41 - Port 80
- Additional Apache listening ports:
- PHP 7.3.12
- MySQL 8.0.18 Port 3308
MySQL basedir = c:/wamp64/bin/mysql/mysql8.0.18
MySQL datadir = c:/wamp64/bin/mysql/mysql8.0.18/data
- PHP 5.6.40 for CLI (Internal Wampserver PHP scripts)
- PhpMyAdmin 4.9.2 - Adminer 4.7.5
------ Wampserver configuration ------
AliasSubmenu = off - NotCheckVirtualHost = off
NotCheckDuplicate = off - VirtualHostSubMenu = on
HomepageAtStartup = off - VhostAllLocalIp = off
SupportMySQL = on - SupportMariaDB = off
ShowphmyadMenu = on - ShowadminerMenu = on
NotVerifyPATH = off - HostsLinesLimit = 5000
NotVerifyHosts = off - NotVerifyTLD = off
AutoCleanLogs = on - AutoCleanLogsMax = 1000
AutoCleanLogsMin = 50 - AutoCleanTmp = on
AutoCleanTmpMax = 1000 - CreateSymlink = symlink
BackupHosts = off - TraceProcess = off
------ C:/Windows/system32/drivers/etc/hosts file contents ------
------ Limited to the first 30 lines ------
#
127.0.0.1 localhost
::1 localhost
127.0.0.1 sunstate
::1 sunstate
127.0.0.1 sunstate
::1 sunstate
127.0.0.1 ss
::1 ss
----------------------------------------------
-- c:/wamp64/bin/apache/apache2.4.41/conf/extra/httpd-vhosts.conf file contents --
------ Limited to the first 40 lines ------
# Virtual Hosts
#
<VirtualHost *:80>
ServerName localhost
ServerAlias localhost
DocumentRoot "${INSTALL_DIR}/www"
<Directory "${INSTALL_DIR}/www/">
Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews
AllowOverride All
Require local
</Directory>
</VirtualHost>
#
<VirtualHost *:80>
ServerName ss
DocumentRoot "c:/wamp64/www/ss"
<Directory "c:/wamp64/www/ss/">
Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews
AllowOverride All
Require local
Require ip 10.20.0
</Directory>
</VirtualHost>
----------------------------------------------
--------- wampmanager.ini (Last 4 lines) --------
[Options]
AeTrayMode=64 Bits
AeTrayOldMode=64bit
AeTrayVersion=3.2.2.2
--------------------------------------------------
State of services:
The service 'wampapache64' is started
The service 'wampmysqld64' is started
all services are started - it is OK
all services BINARY_PATH_NAME are OK
--------------------------------------------------
*** Checking the DNS search order ***
Values of registry keys for
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\ServiceProvider
are in correct order
--------------------------------------------------
Wampmanager (Aestan Tray Menu) 3.2.2.2 - 64bit
Compiler Visual C++ versions used:
PHP 5.6.40 Compiler => MSVC11 (Visual C++ 2012)
Architecture => x64
is compatible with Apache 2.4.41
PHP 7.3.12 Compiler => MSVC15 (Visual C++ 2017)
Architecture => x64
is compatible with Apache 2.4.41
PHP 7.4.0 Compiler => Visual C++ 2017
Architecture => x64
is compatible with Apache 2.4.41
MySQL Ver 8.0.18 for Win64 on x86_64 (MySQL Community Server - GPL)
MariaDB Ver 10.4.10-MariaDB for Win64 on AMD64 (mariadb.org binary distribution)
Apache 2.4.41 Apache Lounge VS16 Server built: Aug 9 2019 16:46:32
Architecture: 64-bit
--------------------------------------------------
VirtualHost configuration:
Default server: localhost
Virtual Host: localhost
Virtual Host: ss
--------------------------------------------------
***** Check symbolic links *****
All symbolic links are OK
--------------------------------------------------
***** Test which uses port 80 *****
===== Tested by command netstat filtered on port 80 =====
Test for TCP
Your port 80 is used by a processus with PID = 2936
The processus of PID 2936 is 'httpd.exe' Session: Services
The service of PID 2936 for 'httpd.exe' is 'wampapache64'
This service is from Wampserver - It is correct
Test for TCPv6
Your port 80 is used by a processus with PID = 2936
The processus of PID 2936 is 'httpd.exe' Session: Services
The service of PID 2936 for 'httpd.exe' is 'wampapache64'
This service is from Wampserver - It is correct
===== Tested by attempting to open a socket on port 80 =====
Your port 80 is actually used by :
Server: Apache/2.4.41 (Win64) PHP/7.3.12
--------------------------------------------------
***** Test which uses port 3308 *****
===== Tested by command netstat filtered on port 3308 =====
Test for TCP
Your port 3308 is used by a processus with PID = 15592
The processus of PID 15592 is 'mysqld.exe' Session: Services
The service of PID 15592 for 'mysqld.exe' is 'N/A'
N/A means that there are no service related to PID 15592
Processus 'mysqld.exe' is launched by service 'wampmysqld64' with PID 12100
Test for TCPv6
Your port 3308 is used by a processus with PID = 15592
The processus of PID 15592 is 'mysqld.exe' Session: Services
The service of PID 15592 for 'mysqld.exe' is 'N/A'
N/A means that there are no service related to PID 15592
Processus 'mysqld.exe' is launched by service 'wampmysqld64' with PID 12100
--------------------------------------------------
-------- Apache error log (Last 30 lines) --------
[Wed Aug 26 23:41:20.214806 2020] [core:notice] [pid 14468:tid 992] AH00094: Command line: 'c:\\wamp64\\bin\\apache\\apache2.4.41\\bin\\httpd.exe -d C:/wamp64/bin/apache/apache2.4.41'
[Wed Aug 26 23:41:20.216796 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 14468:tid 992] AH00418: Parent: Created child process 2476
[Wed Aug 26 23:41:20.644346 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 2476:tid 776] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.
[Wed Aug 26 23:45:52.551908 2020] [authz_core:error] [pid 2476:tid 1260] [client 10.20.0.248:3016] AH01630: client denied by server configuration: C:/wamp64/www/ss
[Wed Aug 26 23:49:19.405651 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 14468:tid 992] AH00422: Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Wed Aug 26 23:49:21.407153 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 2476:tid 776] AH00364: Child: All worker threads have exited.
[Wed Aug 26 23:49:21.430053 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 14468:tid 992] AH00430: Parent: Child process 2476 exited successfully.
[Wed Aug 26 23:51:05.789727 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 5424:tid 676] AH00455: Apache/2.4.41 (Win64) PHP/7.3.12 configured -- resuming normal operations
[Wed Aug 26 23:51:05.789727 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 5424:tid 676] AH00456: Apache Lounge VS16 Server built: Aug 9 2019 16:46:32
[Wed Aug 26 23:51:05.789727 2020] [core:notice] [pid 5424:tid 676] AH00094: Command line: 'c:\\wamp64\\bin\\apache\\apache2.4.41\\bin\\httpd.exe -d C:/wamp64/bin/apache/apache2.4.41'
[Wed Aug 26 23:51:05.789727 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 5424:tid 676] AH00418: Parent: Created child process 8864
[Wed Aug 26 23:51:06.195898 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 8864:tid 752] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.
[Thu Aug 27 00:21:36.559354 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 5424:tid 676] AH00422: Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Thu Aug 27 00:21:38.561536 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 8864:tid 752] AH00364: Child: All worker threads have exited.
[Thu Aug 27 00:21:38.592401 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 5424:tid 676] AH00430: Parent: Child process 8864 exited successfully.
[Thu Aug 27 00:21:40.897250 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 15616:tid 704] AH00455: Apache/2.4.41 (Win64) PHP/7.3.12 configured -- resuming normal operations
[Thu Aug 27 00:21:40.897250 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 15616:tid 704] AH00456: Apache Lounge VS16 Server built: Aug 9 2019 16:46:32
[Thu Aug 27 00:21:40.897250 2020] [core:notice] [pid 15616:tid 704] AH00094: Command line: 'c:\\wamp64\\bin\\apache\\apache2.4.41\\bin\\httpd.exe -d C:/wamp64/bin/apache/apache2.4.41'
[Thu Aug 27 00:21:40.899241 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 15616:tid 704] AH00418: Parent: Created child process 2276
[Thu Aug 27 00:21:41.251689 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 2276:tid 808] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.
[Thu Aug 27 00:21:49.217748 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 15616:tid 704] AH00422: Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Thu Aug 27 00:21:51.219930 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 2276:tid 808] AH00364: Child: All worker threads have exited.
[Thu Aug 27 00:21:51.245815 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 15616:tid 704] AH00430: Parent: Child process 2276 exited successfully.
[Thu Aug 27 00:21:52.690453 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 2936:tid 760] AH00455: Apache/2.4.41 (Win64) PHP/7.3.12 configured -- resuming normal operations
[Thu Aug 27 00:21:52.690453 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 2936:tid 760] AH00456: Apache Lounge VS16 Server built: Aug 9 2019 16:46:32
[Thu Aug 27 00:21:52.690453 2020] [core:notice] [pid 2936:tid 760] AH00094: Command line: 'c:\\wamp64\\bin\\apache\\apache2.4.41\\bin\\httpd.exe -d C:/wamp64/bin/apache/apache2.4.41'
[Thu Aug 27 00:21:52.692444 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 2936:tid 760] AH00418: Parent: Created child process 4508
[Thu Aug 27 00:21:53.023984 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 4508:tid 816] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.
[Thu Aug 27 00:22:50.719038 2020] [authz_core:error] [pid 4508:tid 1268] [client 10.20.0.248:4975] AH01630: client denied by server configuration: C:/wamp64/www/ss
[Thu Aug 27 00:22:50.851455 2020] [authz_core:error] [pid 4508:tid 1268] [client 10.20.0.248:4975] AH01630: client denied by server configuration: C:/wamp64/www/favicon.ico
--------------------------------------------------
-------- Apache access log (Last 30 lines) --------
::1 - - [26/Aug/2020:23:37:29 -0400] "GET /img/pngWrench.png HTTP/1.1" 404 281
::1 - - [26/Aug/2020:23:38:04 -0400] "POST /add_vhost.php HTTP/1.1" 200 3745
::1 - - [26/Aug/2020:23:38:04 -0400] "GET /img/gifLogo.gif HTTP/1.1" 404 281
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET / HTTP/1.1" 200 5564
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/classic/style.css HTTP/1.1" 200 2584
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/classic/img/gifLogo.gif HTTP/1.1" 200 3525
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/classic/img/pngPlugin.png HTTP/1.1" 200 140
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/classic/img/pngWrench.png HTTP/1.1" 200 741
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/classic/img/pngFolderGo.png HTTP/1.1" 200 694
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/style.css HTTP/1.1" 200 4166
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 200 202575
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/img/divider.png HTTP/1.1" 200 2976
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/img/bg-header.png HTTP/1.1" 200 57791
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/img/logo.png HTTP/1.1" 200 9755
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/img/bg-title-dark.png HTTP/1.1" 200 1393
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/img/pngPlugin.png HTTP/1.1" 200 548
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/img/bg-wall-repeat.jpg HTTP/1.1" 200 40814
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/img/pngWrench.png HTTP/1.1" 200 741
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/img/pngFolderGo.png HTTP/1.1" 200 694
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/img/bg-begin-repeat.jpg HTTP/1.1" 200 76433
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/fonts/rationale-regular-webfont.woff2 HTTP/1.1" 200 17980
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:03 -0400] "GET /wampthemes/modern/img/bg-dl-repeat.jpg HTTP/1.1" 200 17750
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:17 -0400] "GET / HTTP/1.1" 200 21
::1 - - [26/Aug/2020:23:45:17 -0400] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 274
10.20.0.248 - - [26/Aug/2020:23:45:52 -0400] "GET /ss HTTP/1.1" 403 284
::1 - - [26/Aug/2020:23:53:58 -0400] "GET / HTTP/1.1" 200 21
::1 - - [26/Aug/2020:23:53:58 -0400] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 404 274
10.20.0.248 - - [27/Aug/2020:00:22:50 -0400] "GET /ss HTTP/1.1" 403 284
10.20.0.248 - - [27/Aug/2020:00:22:50 -0400] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 403 284
127.0.0.1 - - [27/Aug/2020:00:24:35 -0400] "GET / HTTP/1.1" 200 5564
--------------------------------------------------
-------- PHP error log (Last 30 lines) --------
- Wampserver trace report -
File created by Wampserver install
--------------------------------------------------
-------- MySQL error log (Last 30 lines) --------
- Wampserver trace report -
File created by Wampserver install
2020-08-27T03:34:38.583443Z 0 [System] [MY-010116] [Server] c:\wamp64\bin\mysql\mysql8.0.18\bin\mysqld.exe (mysqld 8.0.18) starting as process 14480
2020-08-27T03:34:40.403761Z 0 [System] [MY-010931] [Server] c:\wamp64\bin\mysql\mysql8.0.18\bin\mysqld.exe: ready for connections. Version: '8.0.18' socket: '' port: 3308 MySQL Community Server - GPL.
2020-08-27T03:49:19.406095Z 0 [System] [MY-013105] [Server] c:\wamp64\bin\mysql\mysql8.0.18\bin\mysqld.exe: Normal shutdown.
2020-08-27T03:49:19.969116Z 0 [System] [MY-010910] [Server] c:\wamp64\bin\mysql\mysql8.0.18\bin\mysqld.exe: Shutdown complete (mysqld 8.0.18) MySQL Community Server - GPL.
2020-08-27T03:51:05.276114Z 0 [System] [MY-010116] [Server] c:\wamp64\bin\mysql\mysql8.0.18\bin\mysqld.exe (mysqld 8.0.18) starting as process 7276
2020-08-27T03:51:07.051791Z 0 [System] [MY-010931] [Server] c:\wamp64\bin\mysql\mysql8.0.18\bin\mysqld.exe: ready for connections. Version: '8.0.18' socket: '' port: 3308 MySQL Community Server - GPL.
2020-08-27T04:21:51.274170Z 0 [System] [MY-013105] [Server] c:\wamp64\bin\mysql\mysql8.0.18\bin\mysqld.exe: Normal shutdown.
2020-08-27T04:21:52.301817Z 0 [System] [MY-010910] [Server] c:\wamp64\bin\mysql\mysql8.0.18\bin\mysqld.exe: Shutdown complete (mysqld 8.0.18) MySQL Community Server - GPL.
2020-08-27T04:21:53.493042Z 0 [System] [MY-010116] [Server] c:\wamp64\bin\mysql\mysql8.0.18\bin\mysqld.exe (mysqld 8.0.18) starting as process 15592
2020-08-27T04:21:54.553269Z 0 [System] [MY-010931] [Server] c:\wamp64\bin\mysql\mysql8.0.18\bin\mysqld.exe: ready for connections. Version: '8.0.18' socket: '' port: 3308 MySQL Community Server - GPL.
--------------------------------------------------

Options: ReplyQuote
Re: Intranet Access Forbidden
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: August 27, 2020 06:08PM

Hmmm,

Its not obvious is it sad smiley


I assume that all the other machines are also on the 10.20.0 subnet?

You might try changing to "Require all granted" just while you try and access from one of the other PC's if that works possibly thy are not all on the same subnet

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.2.0 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 8.0.19>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Intranet Access Forbidden
Posted by: edtiley (---.hsd1.fl.comcast.net)
Date: August 28, 2020 12:49AM

No sir, not obvious at all! I've been trying to figure it out for days.

I can tell you that everything on the network resides in the 10.20.0 subnet including the routers.

Meanwhile, I'll test the Require all granted scenario anyway and report back.

Options: ReplyQuote
Re: Intranet Access Forbidden
Posted by: edtiley (---.hsd1.fl.comcast.net)
Date: August 28, 2020 05:18AM

@RiggsFolly

As I suspected, Require all granted had no effect.

Any other thoughts?

Options: ReplyQuote
Re: Intranet Access Forbidden
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: August 28, 2020 09:41AM

Can I ask for you to show how the DNS has been setup please.

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.2.0 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 8.0.19>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Intranet Access Forbidden
Posted by: edtiley (---.hsd1.fl.comcast.net)
Date: August 28, 2020 03:26PM

Is there a way to include an attachment? I'd like to send you a screenshot. Otherwise I can put a jpg on one of my sites and send you an URL.

PS Despite having "Email me about replies to this topic" checked, I'm not getting notifications. And yes I've checked my spam stuff. They're not showing up there either.

Options: ReplyQuote
Re: Intranet Access Forbidden
Posted by: edtiley (---.hsd1.fl.comcast.net)
Date: August 28, 2020 04:06PM

screenshot @

netdogg.com/dns.jpg

Options: ReplyQuote
Re: Intranet Access Forbidden
Posted by: edtiley (---.hsd1.fl.comcast.net)
Date: August 30, 2020 02:51AM

@riggsFolly

Are there known issues with Trend Micro Security Agent?

Options: ReplyQuote
Re: Intranet Access Forbidden
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: August 30, 2020 03:52PM

When you have this

10.20.0.248 - - [26/Aug/2020:23:45:52 -0400] "GET /ss HTTP/1.1" 403 284

in the access/error log then I would say you have got past the Firewall

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.2.0 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 8.0.19>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Intranet Access Forbidden
Posted by: edtiley (---.hsd1.fl.comcast.net)
Date: August 30, 2020 07:34PM

Where should I look next then?

BTW Trend Micro says it isn't providing firewall, and Win Defender Firewall is turned off.



Edited 1 time(s). Last edit at 08/30/2020 07:36PM by edtiley.

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.