A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: charles_h (120.150.83.---)
Date: March 03, 2020 01:21AM

I got a very strange problem with the WAMP yesterday after windows automatic upgrade.



My WAMP started successfully, the icon is green


Port 80 is used by httpd.exe.



Hosts file point localhost to 127.0.0.1 and ::1

httpd.conf file
Listen [::1]:80
Listen 127.0.0.1:80

httpd-vhosts.conf file
<VirtualHost *:80>
ServerName localhost
ServerAlias localhost
DocumentRoot "${INSTALL_DIR}/www"
<Directory "${INSTALL_DIR}/www/">
Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews
AllowOverride All
Require local
</Directory>
</VirtualHost>


I am using the WAMP Version 3.1.3 - 32bit
Windows 10

No Skype, No iis in my laptop



Everything looks fine, but just can not access to localhost and localhost/PHPMyAdmin and other sub virtual domains


I just can access the login page of localhost, can not access phpinfo neither, I used this more than one year, but happend yesterday.






Who can help me...........



Edited 1 time(s). Last edit at 03/03/2020 01:37AM by charles_h.

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: March 03, 2020 09:40AM

Hi,

> after windows automatic upgrade.
It often happens that Windows 10 updates disable or even uninstall files essential to Wampserver:

- Verify that all VC ++ packages are installed and with the latest versions.
To do this, use the tool:
Checks VC++ packages installed
Do not use a previously loaded tool. Make a new download to make sure you are using the correct version.
To download missing packages, do not rely on Microsoft links, they are not reliable, download packages on http://wampserver.aviatechno.net in section Visual C++ Redistribuable Packages
Do not forget that if you have a 64 bit Windows, you must install both 32 and 64 bit versions of each package.
You must install each package "as an administrator", so right-click the exe file and then run as Administrator.

> I am using the WAMP Version 3.1.3 - 32bit
- Apply Update 3.2.0 to your version of Wampserver
Wampserver update 3.2.0

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.2.0 32 bit - Apache 2.4.43 - PHP 7.4.4/7.3.16/..../5.6.40 - MySQL 5.7.29 - MariaDB 10.4.12
Wampserver 3.2.0 64 bit - Apache 2.4.43 - PHP 7.4.4/7.3.16/..../5.6.40 - MySQL 5.7.29/8.0.19 - MariaDB 10.4.12
PhPMyadmin 5.0.2 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: charles_h (---.dyn.belong.com.au)
Date: March 03, 2020 12:16PM

Hi Otomatic, thank you for your reply, I did them all as the instruction, unfortunately, it is still not working, what I can do is using port 8080 instead of port 80.


This is really weird.....

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: March 03, 2020 02:12PM

Hi,

> it is still not working
What is not working ? Explain please !

> what I can do is using port 8080 instead of port 80.
The contents of the http.conf file that you previously put, show that port 80 is used.

What is the result of :
Right-Click -> Tools -> Test port 80

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.2.0 32 bit - Apache 2.4.43 - PHP 7.4.4/7.3.16/..../5.6.40 - MySQL 5.7.29 - MariaDB 10.4.12
Wampserver 3.2.0 64 bit - Apache 2.4.43 - PHP 7.4.4/7.3.16/..../5.6.40 - MySQL 5.7.29/8.0.19 - MariaDB 10.4.12
PhPMyadmin 5.0.2 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: charles_h (120.150.83.---)
Date: March 04, 2020 12:42AM

***** Test which uses port 80 *****

===== Tested by command netstat filtered on port 80 =====


Test for TCP
Your port 80 is used by a processus with PID = 20496
The processus of PID 20496 is 'httpd.exe' Session: Services
The service of PID 20496 for 'httpd.exe' is 'wampapache'
This service is from Wampserver - It is correct

Test for TCPv6
Your port 80 is used by a processus with PID = 20496
The processus of PID 20496 is 'httpd.exe' Session: Services
The service of PID 20496 for 'httpd.exe' is 'wampapache'
This service is from Wampserver - It is correct

===== Tested by attempting to open a socket on port 80 =====

Your port 80 is actually used by :

Server: Apache/2.4.33 (Win32) PHP/7.1.16


========================================



Tested the port 80, shows this, but I can't use it access to my projects, so I changed the port to 8080



Edited 1 time(s). Last edit at 03/04/2020 12:44AM by charles_h.

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: March 04, 2020 09:37AM

Hi,

> so I changed the port to 8080
How did you go about assigning port 8080?

> can't use it access to my projects
Local sites must use VirtualHost, as with all hosters.
See The need for Virtual Host and Wampserver 3 - Create or add a VirtualHost

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.2.0 32 bit - Apache 2.4.43 - PHP 7.4.4/7.3.16/..../5.6.40 - MySQL 5.7.29 - MariaDB 10.4.12
Wampserver 3.2.0 64 bit - Apache 2.4.43 - PHP 7.4.4/7.3.16/..../5.6.40 - MySQL 5.7.29/8.0.19 - MariaDB 10.4.12
PhPMyadmin 5.0.2 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: March 04, 2020 12:55PM

Hi,

Sorry for butting in, but is it possible that you have another Apache installed, because it does look a bit like that?

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.2.0 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 8.0.19>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: charles_h (---.dyn.belong.com.au)
Date: March 04, 2020 01:55PM

I can use 8080, it works as normal.


Yes, I set up the VirtualHost like this before I change the port to 8080

<VirtualHost *:80>
ServerName docket.localhost
DocumentRoot "d:/wamp/www/docket/frontend/web"
<Directory "d:/wamp/www/docket/frontend/web/">
Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews
AllowOverride All
Require local
</Directory>
ErrorLog "logs/docket.localhost-error.log"
</VirtualHost>

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: charles_h (---.dyn.belong.com.au)
Date: March 04, 2020 01:55PM

I have doubt like that, but I do not have another apache server.

I tested port 80 and port 8080, the results as below:

***** Test which uses port 80 *****

===== Tested by command netstat filtered on port 80 =====


Test for TCP
Your port 80 is used by a processus with PID = 20496
The processus of PID 20496 is 'httpd.exe' Session: Services
The service of PID 20496 for 'httpd.exe' is 'wampapache'
This service is from Wampserver - It is correct

Test for TCPv6
Your port 80 is used by a processus with PID = 20496
The processus of PID 20496 is 'httpd.exe' Session: Services
The service of PID 20496 for 'httpd.exe' is 'wampapache'
This service is from Wampserver - It is correct

===== Tested by attempting to open a socket on port 80 =====

Your port 80 is actually used by :

Server: Apache/2.4.33 (Win32) PHP/7.1.16





===============================================


***** Test which uses port 8080 *****

===== Tested by command netstat filtered on port 8080 =====


Test for TCP
Your port 8080 is used by a processus with PID = 20496
The processus of PID 20496 is 'httpd.exe' Session: Services
The service of PID 20496 for 'httpd.exe' is 'wampapache'
This service is from Wampserver - It is correct

Test for TCPv6
Your port 8080 is used by a processus with PID = 20496
The processus of PID 20496 is 'httpd.exe' Session: Services
The service of PID 20496 for 'httpd.exe' is 'wampapache'
This service is from Wampserver - It is correct

===== Tested by attempting to open a socket on port 8080 =====

Your port 8080 is actually used by :

Server: Apache/2.4.33 (Win32) PHP/7.1.16





They seem that they are the same process.



Edited 1 time(s). Last edit at 03/04/2020 01:58PM by charles_h.

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: March 04, 2020 02:00PM

Yes,

Looks like the same Apache is listening on BOTH 80 and 8080

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.2.0 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 8.0.19>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: March 04, 2020 03:18PM

Hi,

- Right-Click -> Tools -> Create Wampserver configuration report
wait for end

- Right-Click -> Tools -> Wampserver configuration report
This will open the configuration report with the default text editor.
Copy the whole text and paste it here.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.2.0 32 bit - Apache 2.4.43 - PHP 7.4.4/7.3.16/..../5.6.40 - MySQL 5.7.29 - MariaDB 10.4.12
Wampserver 3.2.0 64 bit - Apache 2.4.43 - PHP 7.4.4/7.3.16/..../5.6.40 - MySQL 5.7.29/8.0.19 - MariaDB 10.4.12
PhPMyadmin 5.0.2 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: charles_h (120.150.83.---)
Date: March 05, 2020 03:19AM

1583373554
------ Wampserver configuration report
Thu, 05 Mar 2020 01:59:14 +0000
- Windows NT 10.0 build 18363 (Windows 10)
- Windows Charset: gb2312
- Wampserver version 3.2.0 - 32bit
- Wampserver install version unknown
- Install directory: d:/wamp
- Default browser: C:/Program Files (x86)/Google/Chrome/Application/chrome.exe
- Default text editor: C:/Windows/system32/notepad.exe
- Default log viewer: C:/Windows/system32/notepad.exe
- Apache 2.4.33 - Port 80
- Additional Apache listening ports:
- PHP 7.1.16
- MySQL 5.7.21 Port 3306
MySQL basedir = d:/wamp/bin/mysql/mysql5.7.21
MySQL datadir = d:/wamp/bin/mysql/mysql5.7.21/data
- PHP 7.1.16 for CLI (Internal Wampserver PHP scripts)
- PhpMyAdmin 4.7.9 - Adminer 4.6.2
------ Wampserver configuration ------
AliasSubmenu = off - NotCheckVirtualHost = off
NotCheckDuplicate = off - VirtualHostSubMenu = on
HomepageAtStartup = off - VhostAllLocalIp = on
SupportMySQL = on - SupportMariaDB = off
ShowphmyadMenu = on - ShowadminerMenu = on
NotVerifyPATH = on - HostsLinesLimit = 5000
NotVerifyHosts = off - NotVerifyTLD = off
AutoCleanLogs = off - AutoCleanLogsMax = 1000
AutoCleanLogsMin = 50 - AutoCleanTmp = off
AutoCleanTmpMax = 1000 - CreateSymlink = symlink
BackupHosts = off
------ C:/WINDOWS/system32/drivers/etc/hosts file contents ------
------ Limited to the first 30 lines ------
# Copyright (c) 1993-2009 Microsoft Corp.
#
# This is a sample HOSTS file used by Microsoft TCP/IP for Windows.
#
# This file contains the mappings of IP addresses to host names. Each
# entry should be kept on an individual line. The IP address should
# be placed in the first column followed by the corresponding host name.
# The IP address and the host name should be separated by at least one
# space.
#
# Additionally, comments (such as these) may be inserted on individual
# lines or following the machine name denoted by a '#' symbol.
#
# For example:
#
# 102.54.94.97 rhino.acme.com # source server
# 38.25.63.10 x.acme.com # x client host
# localhost name resolution is handled within DNS itself.
# 127.0.0.1 localhost
# ::1 localhost

::1 localhost
127.0.0.1 localhost
::1 docket.localhost
127.0.0.1 docket.localhost
----------------------------------------------
-- d:/wamp/bin/apache/apache2.4.33/conf/extra/httpd-vhosts.conf file contents --
------ Limited to the first 40 lines ------
# Virtual Hosts
#
<VirtualHost *:80>
ServerName localhost
ServerAlias localhost
DocumentRoot "${INSTALL_DIR}/www"
<Directory "${INSTALL_DIR}/www/">
Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews
AllowOverride All
Require local
</Directory>
</VirtualHost>
<VirtualHost *:80>
ServerName docket.localhost
DocumentRoot "d:/wamp/www/docket/frontend/web"
<Directory "d:/wamp/www/docket/frontend/web/">
Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews
AllowOverride All
Require local
</Directory>
ErrorLog "logs/docket.localhost-error.log"
</VirtualHost>
----------------------------------------------
--------- wampmanager.ini (Last 4 lines) --------
[Options]
AeTrayMode=32 Bits
AeTrayOldMode=32bit
AeTrayVersion=3.2.2.4
--------------------------------------------------
State of services:
The service 'wampapache' is started
The service 'wampmysqld' is started
all services are started - it is OK
all services BINARY_PATH_NAME are OK
--------------------------------------------------
*** Checking the DNS search order ***
Values of registry keys for
HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\Tcpip\ServiceProvider
are in correct order
--------------------------------------------------
Wampmanager (Aestan Tray Menu) 3.2.2.4 - 32bit
Compiler Visual C++ versions used:
PHP 5.6.35 Compiler => MSVC11 (Visual C++ 2012)
Architecture => x86
is compatible with Apache 2.4.33
PHP 7.0.29 Compiler => MSVC14 (Visual C++ 2015)
Architecture => x86
is compatible with Apache 2.4.33
PHP 7.1.16 Compiler => MSVC14 (Visual C++ 2015)
Architecture => x86
is compatible with Apache 2.4.33
PHP 7.2.4 Compiler => MSVC15 (Visual C++ 2017)
Architecture => x86
is compatible with Apache 2.4.33
MySQL Ver 5.7.21 for Win32 on AMD64 (MySQL Community Server (GPL))
MariaDB Ver 10.2.14-MariaDB for Win32 on AMD64 (mariadb.org binary distribution)
Apache 2.4.33 Apache Lounge VC15 Server built: Mar 18 2018 11:46:10
Architecture: 32-bit
--------------------------------------------------
VirtualHost configuration:
Default server: localhost
Virtual Host: localhost
Virtual Host: docket.localhost

*** WARNING: Apache VirtualHost 'dirtylogs.localhost'
*** is not defined in C:/WINDOWS/system32/drivers/etc/hosts file
*** WARNING: Apache VirtualHost 'backend.dirtylogs.localhost'
*** is not defined in C:/WINDOWS/system32/drivers/etc/hosts file
*** WARNING: Apache VirtualHost 'storage.dirtylogs.localhost'
*** is not defined in C:/WINDOWS/system32/drivers/etc/hosts file
*** WARNING: Apache VirtualHost 'testyii2cms.localhost'
*** is not defined in C:/WINDOWS/system32/drivers/etc/hosts file
--------------------------------------------------
***** Check symbolic links *****
All symbolic links are OK
--------------------------------------------------
***** Test which uses port 80 *****
===== Tested by command netstat filtered on port 80 =====
Test for TCP
Your port 80 is used by a processus with PID = 9200
The processus of PID 9200 is 'httpd.exe' Session: Services
The service of PID 9200 for 'httpd.exe' is 'wampapache'
This service is from Wampserver - It is correct
Test for TCPv6
Your port 80 is used by a processus with PID = 9200
The processus of PID 9200 is 'httpd.exe' Session: Services
The service of PID 9200 for 'httpd.exe' is 'wampapache'
This service is from Wampserver - It is correct
===== Tested by attempting to open a socket on port 80 =====
Your port 80 is actually used by :
Server: Apache/2.4.33 (Win32) PHP/7.1.16
--------------------------------------------------
***** Test which uses port 3306 *****
===== Tested by command netstat filtered on port 3306 =====
Test for TCP
Your port 3306 is used by a processus with PID = 12680
The processus of PID 12680 is 'mysqld.exe' Session: Services
The service of PID 12680 for 'mysqld.exe' is 'wampmysqld'
This service is from Wampserver - It is correct
Test for TCPv6
Your port 3306 is used by a processus with PID = 12680
The processus of PID 12680 is 'mysqld.exe' Session: Services
The service of PID 12680 for 'mysqld.exe' is 'wampmysqld'
This service is from Wampserver - It is correct
--------------------------------------------------
-------- Apache error log (Last 30 lines) --------
[Tue Mar 03 21:58:16.080633 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 7580:tid 876] AH00430: Parent: Child process 20200 exited successfully.
[Tue Mar 03 21:58:29.720128 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 13212:tid 812] AH00455: Apache/2.4.33 (Win32) PHP/7.1.16 configured -- resuming normal operations
[Tue Mar 03 21:58:29.720128 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 13212:tid 812] AH00456: Apache Lounge VC15 Server built: Mar 18 2018 11:46:10
[Tue Mar 03 21:58:29.720128 2020] [core:notice] [pid 13212:tid 812] AH00094: Command line: 'd:\\wamp\\bin\\apache\\apache2.4.33\\bin\\httpd.exe -d D:/wamp/bin/apache/apache2.4.33'
[Tue Mar 03 21:58:29.747056 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 13212:tid 812] AH00418: Parent: Created child process 16048
[Tue Mar 03 21:58:32.044903 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 16048:tid 828] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.
[Tue Mar 03 22:02:37.332433 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 13212:tid 812] AH00422: Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Tue Mar 03 22:02:39.334075 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 16048:tid 828] AH00364: Child: All worker threads have exited.
[Tue Mar 03 22:02:39.361003 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 13212:tid 812] AH00430: Parent: Child process 16048 exited successfully.
[Tue Mar 03 22:02:43.424127 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 20496:tid 848] AH00455: Apache/2.4.33 (Win32) PHP/7.1.16 configured -- resuming normal operations
[Tue Mar 03 22:02:43.424127 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 20496:tid 848] AH00456: Apache Lounge VC15 Server built: Mar 18 2018 11:46:10
[Tue Mar 03 22:02:43.424127 2020] [core:notice] [pid 20496:tid 848] AH00094: Command line: 'd:\\wamp\\bin\\apache\\apache2.4.33\\bin\\httpd.exe -d D:/wamp/bin/apache/apache2.4.33'
[Tue Mar 03 22:02:43.473994 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 20496:tid 848] AH00418: Parent: Created child process 12308
[Tue Mar 03 22:02:45.936404 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 12308:tid 200] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.
[Thu Mar 05 12:56:42.524465 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 20496:tid 848] AH00422: Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Thu Mar 05 12:56:44.559244 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 12308:tid 200] AH00364: Child: All worker threads have exited.
[Thu Mar 05 12:56:44.772236 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 20496:tid 848] AH00430: Parent: Child process 12308 exited successfully.
[Thu Mar 05 12:56:57.504301 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 13424:tid 844] AH00455: Apache/2.4.33 (Win32) PHP/7.1.16 configured -- resuming normal operations
[Thu Mar 05 12:56:57.504301 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 13424:tid 844] AH00456: Apache Lounge VC15 Server built: Mar 18 2018 11:46:10
[Thu Mar 05 12:56:57.504301 2020] [core:notice] [pid 13424:tid 844] AH00094: Command line: 'd:\\wamp\\bin\\apache\\apache2.4.33\\bin\\httpd.exe -d D:/wamp/bin/apache/apache2.4.33'
[Thu Mar 05 12:56:57.508258 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 13424:tid 844] AH00418: Parent: Created child process 20952
[Thu Mar 05 12:56:59.984667 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 20952:tid 824] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.
[Thu Mar 05 12:57:46.668717 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 13424:tid 844] AH00422: Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Thu Mar 05 12:57:48.670501 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 20952:tid 824] AH00364: Child: All worker threads have exited.
[Thu Mar 05 12:57:48.690449 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 13424:tid 844] AH00430: Parent: Child process 20952 exited successfully.
[Thu Mar 05 12:57:53.064605 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 9200:tid 848] AH00455: Apache/2.4.33 (Win32) PHP/7.1.16 configured -- resuming normal operations
[Thu Mar 05 12:57:53.064605 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 9200:tid 848] AH00456: Apache Lounge VC15 Server built: Mar 18 2018 11:46:10
[Thu Mar 05 12:57:53.064605 2020] [core:notice] [pid 9200:tid 848] AH00094: Command line: 'd:\\wamp\\bin\\apache\\apache2.4.33\\bin\\httpd.exe -d D:/wamp/bin/apache/apache2.4.33'
[Thu Mar 05 12:57:53.069592 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 9200:tid 848] AH00418: Parent: Created child process 17268
[Thu Mar 05 12:57:55.826144 2020] [mpm_winnt:notice] [pid 17268:tid 932] AH00354: Child: Starting 150 worker threads.
--------------------------------------------------
-------- Apache access log (Last 30 lines) --------
::1 - - [05/Mar/2020:12:12:07 +1100] "GET /upload_signatures/20200304155327_44.png HTTP/1.1" 404 339
::1 - - [05/Mar/2020:12:12:07 +1100] "GET /debug/default/toolbar?tag=5e6051e79c724 HTTP/1.1" 200 7450
::1 - - [05/Mar/2020:12:12:09 +1100] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 200 318
::1 - - [05/Mar/2020:12:12:10 +1100] "POST /forms/save-nsend HTTP/1.1" 200 2298
::1 - - [05/Mar/2020:12:37:46 +1100] "GET /forms/manager-manage HTTP/1.1" 200 52414
::1 - - [05/Mar/2020:12:37:47 +1100] "GET /debug/default/toolbar?tag=5e6057ea98bca HTTP/1.1" 200 7470
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:14 +1100] "GET / HTTP/1.1" 200 28608
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:23 +1100] "GET / HTTP/1.1" 200 7493
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:24 +1100] "GET /wampthemes/classic/style.css HTTP/1.1" 200 2584
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:24 +1100] "GET /wampthemes/classic/img/pngPlugin.png HTTP/1.1" 200 140
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:24 +1100] "GET /wampthemes/classic/img/pngFolderGo.png HTTP/1.1" 200 694
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:24 +1100] "GET /wampthemes/classic/img/pngWrench.png HTTP/1.1" 200 741
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:24 +1100] "GET /wampthemes/classic/img/gifLogo.gif HTTP/1.1" 200 3525
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:24 +1100] "GET /favicon.ico HTTP/1.1" 200 202575
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:26 +1100] "GET /phpmyadmin/ HTTP/1.1" 200 3264
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:28 +1100] "GET /phpmyadmin/themes/pmahomme/jquery/jquery-ui.css HTTP/1.1" 200 36566
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:28 +1100] "GET /phpmyadmin/phpmyadmin.css.php?nocache=4544091332ltr&server=1 HTTP/1.1" 200 20133
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:28 +1100] "GET /phpmyadmin/js/get_scripts.js.php?scripts%5B%5D=jquery/jquery.min.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery-migrate-3.0.0.js&scripts%5B%5D=sprintf.js&scripts%5B%5D=ajax.js&scripts%5B%5D=keyhandler.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery-ui.min.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.cookie.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.mousewheel.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.event.drag-2.2.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery-ui-timepicker-addon.js&v=4.7.9 HTTP/1.1" 200 138971
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:28 +1100] "GET /phpmyadmin/js/get_scripts.js.php?scripts%5B%5D=jquery/jquery.ba-hashchange-1.3.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.debounce-1.0.5.js&scripts%5B%5D=menu-resizer.js&scripts%5B%5D=cross_framing_protection.js&scripts%5B%5D=rte.js&scripts%5B%5D=tracekit/tracekit.js&scripts%5B%5D=error_report.js&scripts%5B%5D=config.js&scripts%5B%5D=doclinks.js&scripts%5B%5D=functions.js&v=4.7.9 HTTP/1.1" 200 77066
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:28 +1100] "GET /phpmyadmin/js/get_scripts.js.php?scripts%5B%5D=codemirror/addon/lint/lint.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/lint/sql-lint.js&scripts%5B%5D=console.js&v=4.7.9 HTTP/1.1" 200 13176
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:28 +1100] "GET /phpmyadmin/js/get_scripts.js.php?scripts%5B%5D=navigation.js&scripts%5B%5D=indexes.js&scripts%5B%5D=common.js&scripts%5B%5D=page_settings.js&scripts%5B%5D=shortcuts_handler.js&scripts%5B%5D=codemirror/lib/codemirror.js&scripts%5B%5D=codemirror/mode/sql/sql.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/runmode/runmode.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/hint/show-hint.js&scripts%5B%5D=codemirror/addon/hint/sql-hint.js&v=4.7.9 HTTP/1.1" 200 135447
127.0.0.1 - - [05/Mar/2020:12:58:35 +1100] "GET / HTTP/1.1" 200 7493
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:47 +1100] "GET /phpmyadmin/themes/pmahomme/jquery/jquery-ui.css HTTP/1.1" 200 36566
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:47 +1100] "GET /phpmyadmin/phpmyadmin.css.php?nocache=4544091332ltr&server=1 HTTP/1.1" 200 20133
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:48 +1100] "GET /phpmyadmin/js/whitelist.php?v=4.7.9&token=70bb1b4c12c7080b99be09494654014e HTTP/1.1" 200 475
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:48 +1100] "GET /phpmyadmin/js/messages.php?l=en&v=4.7.9&token=70bb1b4c12c7080b99be09494654014e HTTP/1.1" 200 8692
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:48 +1100] "GET /phpmyadmin/js/get_scripts.js.php?scripts%5B%5D=jquery/jquery.min.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery-migrate-3.0.0.js&scripts%5B%5D=sprintf.js&scripts%5B%5D=ajax.js&scripts%5B%5D=keyhandler.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery-ui.min.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.cookie.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.mousewheel.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery.event.drag-2.2.js&scripts%5B%5D=jquery/jquery-ui-timepicker-addon.js&v=4.7.9 HTTP/1.1" 200 138971
::1 - - [05/Mar/2020:12:58:48 +1100] "GET /phpmyadmin/js/get_image.js.php?theme=pmahomme&v=4.7.9&token=70bb1b4c12c7080b99be09494654014e HTTP/1.1" 200 1841
::1 - - [05/Mar/2020:12:59:08 +1100] "GET /phpmyadmin/favicon.ico HTTP/1.1" 200 22486
127.0.0.1 - - [05/Mar/2020:12:59:12 +1100] "GET / HTTP/1.1" 200 7493
--------------------------------------------------
-------- PHP error log (Last 30 lines) --------
'APP_MAINTENANCE' => '0',
'LINK_ASSETS' => 'true',
'DB_DSN' => 'mysql:host=127.0.0.1;port=3306;dbname=docket',
'DB_USERNAME' => 'root',
'DB_PASSWORD' => '',
'DB_TABLE_PREFIX' => '',
'DB_CHARSET' => 'utf8mb4',
'TEST_DB_DSN' => 'mysql:host=db;port=3306;dbname=yii2-starter-kit-test',
'TEST_DB_USERNAME' => 'root',
'TEST_DB_PASSWORD' => 'root',
'API_HOST_INFO' => 'http://api.docket.localhost',
'FRONTEND_HOST_INFO' => 'http://docket.localhost',
'BACKEND_HOST_INFO' => 'http://backend.docket.localhost',
'STORAGE_HOST_INFO' => 'http://storage.docket.localhost',
'FRONTEND_RES_URL' => '/',
'SMTP_HOST' => 'mailcatcher',
'SMTP_PORT' => '1025',
'FRONTEND_COOKIE_VALIDATION_KEY' => '00000',
'BACKEND_COOKIE_VALIDATION_KEY' => '00000',
'ADMIN_EMAIL' => 'example@example.com',
'ROBOT_EMAIL' => 'example@example.com',
'ACCOUNTANT_EMAIL' => 'example@example.com',
'MANAGER_EMAIL' => 'example@example.com',
'GITHUB_CLIENT_ID' => 'your-client-id',
'GITHUB_CLIENT_SECRET' => 'your-client-secret',
'GLIDE_SIGN_KEY' => '000',
'GLIDE_MAX_IMAGE_SIZE' => '4000000',
'COMPOSE_CONVERT_WINDOWS_PATHS' => '1',
'TEXT_MESSAGE_ENABLE' => 'false',
]
--------------------------------------------------
-------- MySQL error log (Last 30 lines) --------
2020-03-03T01:20:41.812606Z 9 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:20:41.814788Z 9 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:20:41.887302Z 11 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:20:45.910272Z 13 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:20:47.461796Z 15 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:20:47.470533Z 15 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:20:47.472028Z 15 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:26:01.050556Z 19 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:26:01.104852Z 19 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:26:01.106375Z 19 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:26:01.115494Z 19 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:26:01.117797Z 19 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:26:01.820402Z 21 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:26:01.828511Z 21 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:26:01.830734Z 21 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:26:01.838004Z 21 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:26:01.840458Z 21 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T01:26:01.912682Z 23 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T11:03:08.999146Z 6 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T11:03:09.367869Z 6 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T11:03:09.369783Z 6 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T11:03:09.402783Z 6 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T11:03:09.405299Z 6 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-03T11:03:10.268236Z 8 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-04T03:24:09.018702Z 403 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-04T04:31:24.003154Z 529 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-05T00:22:50.503823Z 586 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-05T00:23:04.504689Z 404 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-05T00:23:54.507612Z 404 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
2020-03-05T00:25:36.418086Z 404 [ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'
--------------------------------------------------



I deleted some personal data.

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: March 05, 2020 10:37AM

Hi,

A priori, there is nothing in particular that could prevent access to localhost.
I even made, on my own Wampserver, a test to create and access a VirtualHost docket.localhost and it doesn't pose any problem.

A few little "tricks" call out to me:
- An apache access line with a 404 error
GET /upload_signatures/20200304155327_44.png HTTP/1.1" 404 339

- Mysql table errors
[ERROR] Invalid (old?) table or database name 'vtadmanage - Copy'.
Possibly perform a mysql-upgrade procedure:
In a command window opened on the bin folder of MySQL
Right-Click -> Tools -> Command windows -> Command windows MySQL/bin
type:
mysql_upgrade.exe --user=root --host=localhost --password=
with --password= if no password, otherwise the root password

- The php error log seems to be filled with values you wrote there by your own error_log("my datas" ) instructions;

- Apache VirtualHost configuration with warning
*** WARNING: Apache VirtualHost 'dirtylogs.localhost'
*** is not defined in C:/WINDOWS/system32/drivers/etc/hosts file
and so on.
Since these messages are interpretations of the results of the httpd.exe -t -D DUMP_VHOSTS command, it would be nice to see what the raw result of this command is without interpretation.
In a command windows opened on the bin folder of Apache
Ricght-Click -> Tools -> Commande windows -> Command windows Apache/bin
type:
httpd.exe -t -D DUMP_VHOSTS

It may be that it is the procedure for explaining the result that makes misinterpretations.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.2.0 32 bit - Apache 2.4.43 - PHP 7.4.4/7.3.16/..../5.6.40 - MySQL 5.7.29 - MariaDB 10.4.12
Wampserver 3.2.0 64 bit - Apache 2.4.43 - PHP 7.4.4/7.3.16/..../5.6.40 - MySQL 5.7.29/8.0.19 - MariaDB 10.4.12
PhPMyadmin 5.0.2 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote
Re: A very strange issue, can not access to Localhost
Posted by: charles_h (120.150.83.---)
Date: March 06, 2020 05:59AM

Thanks for your help Otomatic,

I tried those all, it is still not working with port 80.

It's ok, just leave it now, as long as I can use the port 8080.

I will reinstall the wamp when I have a chance, hope it can work.

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.