Current Page: 1 of 1
Results 1 - 20 of 20
2 months ago
manarak
maximus23 a écrit: ------------------------------------------------------- > Bonjour, > > Faire la mise à jour de wampmanager : > > > p3_x86_x64_aetray3.2.4.0.exe > > merci, j'avais regardé sur wampserver.com pour vérifier la version la plus récente, et j'avais été surpris de voir que c'était 3.2.0 et puis "changelog" qui ne fait que envoyer v
Forum: WampServer Francais
2 months ago
manarak
Bonjour Mon Wampserver64 semble fonctionner normalement, mais je rencontre un problème dans deux situations: - double click sur l'icône (verte) wampserver64 lorsque le service fonctionne - click sur "about" dans le menu qui s'ouvre par click droit sur lîcône (verte) dans les deux cas, le symptôme est le même: - première fenêtre "Aestan Tray Manager" s'ouvre pour se pl
Forum: WampServer Francais
7 months ago
manarak
the ports chosen by Hyper-V are random and change when the computer is restarted, which explains why it was working on some days and others not. also, I have a virtual machine installed on my computer, which possibly causes hyper-V to run at every start, or at least it reserves ports at the start.
Forum: WampServer English
7 months ago
manarak
finally, the answer is here. Microsoft Hyper-V is reserving ports, but not using them. here we can see the reserved port ranges: netsh int ip show excludedportrange protocol=tcp on my system, 3306 was within an excluded range. Microsoft has f'cked up again by making commonly used ports available for Hyper-V. to correct his, follow the steps described here: and reserve port 33
Forum: WampServer English
7 months ago
manarak
getting closer: I try to reserve port 3306 doing "netsh int ipv4 add excludedportrange protocol=tcp startport=3001 numberofports=1" reply: "The process cannot access the file because it is being used by another process" then I try: "netstat -ano | findstr 3306" reply: nothing. ???
Forum: WampServer English
7 months ago
manarak
and it worked yesterday, and today wampserver and wampmaria started with no issues...
Forum: WampServer English
7 months ago
manarak
so now after the restart, wampmariadb64 still refuses to start, although I have installed all VC++ redists I'll try again following the steps here:
Forum: WampServer English
7 months ago
manarak
so, actually one day later, I am back to the same problem: wampmariadb64 refuses to start I run the check_vcredist utility, and BAM! the 2 2015-2019 VC redists are missing. This still worked fine yesterday.
Forum: WampServer English
7 months ago
manarak
and actually,I had the same problem, but the VC++ checker says all files are installed. and in the windows event viewer, I got this error: Can't start server: Bind on TCP/IP port. Got error: 10013: An attempt was made to access a socket in a way forbidden by its access permissions. I was also unable to start the MariaDB service from services.msc (service is named wampmariadb46) lucki
Forum: WampServer English
7 months ago
manarak
hello OP, I had a similar issue some months back, it appears that during updates, Windows removes some necessary VC++ redistribuable files from your system without telling or asking you about it. run this to check for necessary VC++ files:
Forum: WampServer English
12 months ago
manarak
okay thisn is totally nuts - just started my system again and wampserver and apache and mariadb started just fine ??? what the hell?
Forum: WampServer English
12 months ago
manarak
ok, i found this, maybe it will solve my problem? (i hope so)
Forum: WampServer English
12 months ago
manarak
well, the problem came back after I started the system again. this time, the VC check says all the VC are there. Windows security does not let me set exclusions, nothing happens when I add an exception, very strange.
Forum: WampServer English
12 months ago
manarak
by the way, "test port 3306" and "check state of services" still don't do anything else than make the CMD window briefly flicker
Forum: WampServer English
12 months ago
manarak
many thanks for your help, wampserver has now started all services. status green. but I cannot understand why all these VC redists disappeared from my system ?? this is nuts
Forum: WampServer English
12 months ago
manarak
results of check_vcredist.exe: WTF ?? I had all these installed, where did they go? VC_2008_SP1_ATL_SEC_UPD_REDIST_X86 ID={1F1C2DFC-2D24-3E06-BCB8-725134ADF989} Visual C++ 2008 SP1 ATL Security (x86) **** NOT INSTALLED **** Installation file is on: VC 2008 SP1 ATL Package (x86) ---------------------------------------- *** VC_2008 (VC9) is needed to use PHP 5.3 or 5.4 *** VC_2013_
Forum: WampServer English
12 months ago
manarak
thank you for your replies. - Right-Click -> Tools -> Check state of services CMD window briefly flickers in, but nothing happens - Right-Click -> Tools -> Test port 3306 same, CMD window briefly flickers, nothing happens I will check the VC++ now
Forum: WampServer English
12 months ago
manarak
wampserver64 on Windows 10 problem occured today, I made no changes to wampserver wampserver icon in taskbar is orange. mariadb does not start mariadb log says: yesterday (started OK): 2020-12-06 9:32:09 0 InnoDB: Loading buffer pool(s) from c:\wamp64\bin\mariadb\mariadb10.4.10\data\ib_buffer_pool 2020-12-06 9:32:09 0 Plugin 'FEEDBACK' is disabled. 2020-12-06 9:32:09 0 Ser
Forum: WampServer English
1 year ago
manarak
Bonjour ceci est mon premier post. j'utilise WAMPserver depuis quelques temps déjà pour développer des sites, mais maintenant j'ai une situation où il me faut utiliser linux. j'apprécie WAMPserver pour la facilité d'installation et de configuration, changement de versions PHP, création de vhosts, etc. quelqu'un peut-il SVP me conseiller une application linux (ubuntu) offrant les mêmes p
Forum: WampServer Francais
Current Page: 1 of 1