Pages: 12Next
Current Page: 1 of 2
localhost is not working
Posted by: themd (---.240.23.132.speedy.net.pe)
Date: December 26, 2009 11:45PM

It reads "server online" but nothing works.

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: stevenmartin99 (---.b-ras2.blp.dublin.eircom.net)
Date: December 27, 2009 12:00AM

WHAT COLOUR IS THE WAMP ICON

Steven Martin
stevenmartin99@gmail.com
stevenmartin99@hotmail.com
PampServer.com - [pampserver.com]

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: c2dan (---.15-1.cable.virginmedia.com)
Date: December 27, 2009 12:00AM

WAMP doesn't need to be set to Server online for localhost to work. When wamp is set to Server online it means it'll accept connections from external addresses (eg internet).

Can you confirm the wamp tray icon is white? Also what happens if you go to [127.0.0.1]

If 127.0.0.1 works, check your hosts file (C:/Windows/system32/drivers/etc) contains the following line
127.0.0.1 localhost
if your cant find it add it.

NOTE: If you're using Windows Vista or Windows 7 you'll have to first open your editor with elevated privileges, for example Goto Start > All Programmes > Accessories. Right click Notepad and select Open as Administrator. Now go to File > Open and type the following in the Filename box
C:\Windows\system32\drivers\etc\hosts
Click Open. After changes go to File > Save



Edited 1 time(s). Last edit at 12/27/2009 12:01AM by c2dan.

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: themd (---.240.23.132.speedy.net.pe)
Date: December 27, 2009 12:04AM

It is red and white

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: c2dan (---.15-1.cable.virginmedia.com)
Date: December 27, 2009 12:10AM

That means WAMP is not working, due to errors. First try to start WAMP, by left clicking WAMP tray icon and select Start All Services

Does the trayicon change? If it doesn't it will mean something is wrong. If this is the case then it is more than likely there is another App/process using port 80. Wamp requires this port to function,

Make sure you dont have IIS, Skype etc running. These are the most common culprits. Skype can be configured to use a different port with will allow WAMP to work.

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: themd (---.240.23.132.speedy.net.pe)
Date: December 27, 2009 12:31AM

I don't have Skype running and it doesn't work

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: toumimi (---.adslgp.cegetel.net)
Date: December 27, 2009 01:47AM

You need to be the administrator of your station in order to install wamp services.

Florian

WampServer Patch (Screenshots)
Topic EN : www.wampserver.com
Topic FR : www.wampserver.com

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: kaspencer (---.plus.com)
Date: December 28, 2009 11:55AM

TheMD ...

Is it possible that you have either Sky Player Online/Channel Four OD, or Veoh installed? If so the service KService (the Delivery Manager) could be the culprit, as it does something with Port 80, even if it doesn't actually claim it 100%.

If this applies to you, open up Services, find KService (Delivery Manager) and using the Properties Dialogue, first stop it, then switch it to manual. It may crash in response to this (I imagine that the developer didn't dream anyone would turn off his service), and will also crash if you reboot, but at least it will get out of the way of Apache.

Otherwise you could always change the Port used by Apache ...

Ken.

Kenneth Spencer
(SW England, UK)

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: toumimi (---.adslgp.cegetel.net)
Date: December 28, 2009 12:35PM

Since both two services are not installed, I presume there is a problem with rights.
Because if something is blocking port 80, mysql should not be blocked (and icon should be yellow).
Else there is another webserver with port 80 and port 3306...

Florian

WampServer Patch (Screenshots)
Topic EN : www.wampserver.com
Topic FR : www.wampserver.com

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: Drunkmonkey (---.mel-117.53.129.28.dcsi.net.au)
Date: December 29, 2009 05:21AM

I am having the same problem, the icon is red and white. I don't have skype installed and running XP service pack 2. i've tried starting, stopping,re-starting all services from the icon in the taskbar

I've tested port 80 with "c:\wamp\bin\php\php5.3.0\php.exe" and it says "Your port 80 is not actually used."

I found my problem while writing this post.

I left clicked the "wamp" icon, scrolled up to "Apache" then went across to "Service" and then down to "Install
Service" followed the prompts, then went back to "Start All Services" and Bingo the icon turned yellow and localHost worked instantly.

Hope the last bit helps

Steve.

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: VinodKumar (---.eburwd9.vic.optusnet.com.au)
Date: December 30, 2009 12:58AM

My WAMP server is yellow and white in color.

When clicked on local host it shows Empty body, Checked my PORT 80, It says
Your Port 80 is actually used by:
Servertongue sticking out smileylatinum/0.4.9

Having really hard time Starting with DRUPAL, It was working fine earlier.

I'm using WAMP Server 2.0 with PHP 5.2.11

Any help will be really appreciated.

Vinod Kumar

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: VinodKumar (---.eburwd9.vic.optusnet.com.au)
Date: December 30, 2009 10:33AM

The server PLATINUM/0.4.9

Vinod Kumar

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: VinodKumar (---.eburwd9.vic.optusnet.com.au)
Date: December 30, 2009 10:47AM

Please Help me as I want to get started with drupal ASAP.

I'm getting this error aswell Aestan Tray menu: Could not executemenu item(internal error) [Exception]Could not perform service action: The service has not been started.

I get this error whenever I try to put server online or Offline

THANKS

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: yfastud (Moderator)
Date: December 31, 2009 04:48PM

then you need to uninstall that "The server PLATINUM/0.4.9 " in order for wamp to run

Have fun,

FREE One A Day
FREE Photo
FREE Games
FREE Websites
FREE Portable GPS
FREE WAMP Guides

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: VinodKumar (---.eburwd9.vic.optusnet.com.au)
Date: January 01, 2010 07:14PM

I've solved my problem and made a video

[www.youtube.com]

Hope that helped..

Peace
Vinod Kumar

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: macantas (---.cpe.net.cable.rogers.com)
Date: January 02, 2010 10:07PM

what if your PID number for port 80 is 4 (system)? i recently added a microsoft IIS program, but i can't figure out how to deactive it and restore my WampServer´╗┐ to localhost

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: stevenmartin99 (---.b-ras2.blp.dublin.eircom.net)
Date: January 02, 2010 10:57PM

add me to msn and ill help u

stevenmartin99@hotmail.com

Steven Martin
stevenmartin99@gmail.com
stevenmartin99@hotmail.com
PampServer.com - [pampserver.com]

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: Armon99 (196.20.164.---)
Date: January 04, 2010 02:30PM

Hi Everyone!
My local host server is red and white. i couldnt get my local host as WAMP. IIS7 is using the port 80. I have never installed IIS7, i wonder how i can get rid of it (by doing so, will this cause me problem with other application) so that i can get WAMP as my local server.
Any idea or suggestion will be much appreciated.

Options: ReplyQuote
Re: localhost is not working
Posted by: VinodKumar (---.eburwd9.vic.optusnet.com.au)
Date: January 04, 2010 05:11PM

Hi Armon99

The Best thing u can do is´╗┐ go to Control panel-->Add or remove programs-->Add/Remove windows

component-->uncheck the box for IIS


Here's the video how to make Localhost to work, the IIS problem
[www.youtube.com]

Gud luck

Options: ReplyQuote
Forbidden error "You don't have permission to access /./< on this server.
Posted by: Dumi_dkp (203.153.223.---)
Date: February 10, 2011 02:54AM

Hi!

when i logon to my project called "aaa" with wamp server i got an error as "You don't have permission to access /aaa/< on this server. i successfully created the database also.

(Before it worked correctly. but after i reinstalled windows. it's not working as above)

Can anyone help me please to solve this problem. send any replies to duminda.dkp@gmail.com

Thanks.
Regards,

Dumi.

Options: ReplyQuote
Pages: 12Next
Current Page: 1 of 2


Sorry, only registered users may post in this forum.