Vhhosts not working remotly
Posted by: harold.worby (---.hsd1.il.comcast.net)
Date: December 04, 2020 02:45AM

I have a WAMP server installed on Windows 10
there are several virtual hosts configured and they work on the localhost.
The host names are defined in DNS and i have removed all if the virtual host from etc/hosts virtual host
The web sites all work on localhost with the vitrtual host enterd as the URL
When accessing the sites remotely only one works the others simply returs 403 error.

From the error log:
[Thu Dec 03 15:44:01.313745 2020] [authz_core:error] [pid 6000:tid 1256] [client 10.3.5.92:64621] AH01630: client denied by server configuration: C:/wamp64/www/wwwtb/

Why would ones site work and the others fail?
WHat 'client denied by server configuration' is it looking for?

The httpd-vhosts.conf entries are of the form:
<VirtualHost *:80>
ServerName tbwamp.workgroup.local
ServerAlias tbwamp.workgroup.local
DocumentRoot "c:/wamp64/www/wwwtb"
<Directory "c:/wamp64}/www/wwwtb/">
Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews
AllowOverride All
Require all granted
</Directory>
</VirtualHost>

What am I missing?

Re: Vhhosts not working remotly
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: December 04, 2020 11:50AM

Hi,

Its not totally clear what you are doing here when you say you are accessing a site remotely!

I am assuming you mean you are running these site on your PC, and trying to access them from out on the internet.

First what domain name are you entering in the browser?

I tried to ping tbwamp.workgroup.local and it does not exist, so is not registered with a DNS Server that the rest of us can access, could that be the issue??

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.2.5 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 8.0.23>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Re: Vhhosts not working remotly
Posted by: harold.worby (---.hsd1.il.comcast.net)
Date: December 04, 2020 06:28PM

As in the original post host name are of the format
tbwamp.workgroup.local
All of the hosts and clients on the same network with the DNS server for the workgroup.local domain.
All the hostnames are resolvable by nslookup

On the local server all vhosts function normaly, but from a browser on another system I get the access denied.

Every thing I've found online implies that the directive
Require all granted
should resolve the issue, but it does not.

It would be nice if Apache could expand on
AH01630: client denied by server configuration
and site the setting that is responsible.

Re: Vhhosts not working remotly
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: December 04, 2020 06:38PM

Hi,

Well as all the other sites are working, this does not seem to be a WAMPServer issue. More likely some sort of config issue.

So if it is that, you are in a better place than us to chase this, so I am not sure what we can do for you here

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.2.5 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 8.0.23>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Sorry, only registered users may post in this forum.