Some php not working
Posted by: pacrom (---.ip.prioritytelecom.net)
Date: November 24, 2020 04:50PM

I have migrated 10 sites to a local WAMP server 3.1.7
Nine sites work fine: both PHP and MySQL work perfectly.
But the 10th site gives me headaches:
It worked in the previous WAMP server and in the online version
but in the local version it only shows the result of HTML code in a .html file.
Even if I have simple PHP code in a .php file it comes with:
ERR_CONNECTION_REFUSED
I see no difference between the setup or definitions of the sites, apart from their names.

What went wrong...

The WAMP server icon is green, all sites but one work as expected
Apache 2.4.37
PHP 7.2.14
MySQL 5.7.24
MariaDB 10.3.12

Options: ReplyQuote
Re: Some php not working
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: November 24, 2020 05:00PM

Can you show us your Virtual Hosts definitions please?

Basically you tell us you have a probelm but not really much information to help us to help you.

It is always useful to read and answer all these questions so we have a better understanding

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.2.4 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 8.0.19>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Some php not working
Posted by: pacrom (---.ip.prioritytelecom.net)
Date: November 25, 2020 04:02PM

I can add the following data (numbered by the list of questions you pointed at):

1 Windows 10 Home, version 1909

2 WAMP Server 3.1.7

3 Apache2.4.37

4 PHP 7.2.14

5 MySQL 5.7.24
5a MariaDB 10.3.12

6 Wampserver Icon is green (9 sites function fully normal in processing PHP)
There is no entry of problems in the php_error.log

7 The hosts file contains:

127.0.0.1 schriftlezing.tld
::1 schriftlezing.tld (Note: .html files are processed well by the server)

8 I do have access to localhost (the homepage of WampServer) And it looks prefect.
8a There is no error message at the bottom of the page.

9 I do have access to phpMyAdmin (and I can edit the database involved)

10 The error message depends on the browser and is in Dutch.
In Chrome it says:
Deze site is niet bereikbaar schriftlezing.tld heeft de verbinding geweigerd.
Probeer dit eens:

Controleer de verbinding
Controleer de proxy en firewall
ERR_CONNECTION_REFUSED
In English:
This site cannot be reached: schriftlezing.tld has refused the connection
Try this:

Check the connection
Check the proxy and firewall
ERR_CONNECTION_REFUSED

11 I use Bitdefender as antivirus and firewall. If I close down the firewall, it makes no difference

12 C:\wamp\

13 Here you find three out of ten definitions: the first two work just fine, the third only shows .html files:


#
<VirtualHost *:80>
	ServerName frieselutheranen.tld
	DocumentRoot "c:/wamp/www/frieselutheranen.tld"
	<Directory  "c:/wamp/www/frieselutheranen.tld/">
		Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews
		AllowOverride All
		Require local
	</Directory>
</VirtualHost>


#
<VirtualHost *:80>
	ServerName schriftinuitvoering.tld
	DocumentRoot "c:/wamp/www/schriftinuitvoering.tld"
	<Directory  "c:/wamp/www/schriftinuitvoering.tld/">
		Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews
		AllowOverride All
		Require local
	</Directory>
</VirtualHost>


#
<VirtualHost *:80>
	ServerName schriftlezing.tld
	DocumentRoot "c:/wamp/www/schriftlezing.tld"
	<Directory  "c:/wamp/www/schriftlezing.tld/">
		Options +Indexes +Includes +FollowSymLinks +MultiViews
		AllowOverride All
		Require local
	</Directory>
</VirtualHost>



Edited 1 time(s). Last edit at 11/25/2020 04:23PM by RiggsFolly.

Options: ReplyQuote
Re: Some php not working
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: November 25, 2020 04:29PM

All looks ok there I think.

So what are you running in these sites? Is it your own code, or a downloaded site/cms like wordpress or something similiar.

Are you sure that the site is not turning OFF error reporting?

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.2.4 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 8.0.19>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Some php not working
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: November 25, 2020 04:35PM

Hi,

> 1 Windows 10 Home, version 1909
Outdated

> 2 WAMP Server 3.1.7
Outdated. 3.2.4 today

> 3 Apache2.4.37
Outdated. Use 2.4.46a

You have to go to the apache access.log file which should give more details about this connection denial.

It is also possible that there is a .htaccess file on this site that should have been updated after the migration, since the local urls are not the same as on the real site.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.2.4 32 bit - Apache 2.4.46b - PHP 8.0.1…5.6.40 - MySQL 5.7.32 - MariaDB 10.5.8
Wampserver 3.2.4 64 bit - Apache 2.4.46b - PHP 8.0.1…5.6.40 - MySQL 5.7.32/8.0.22 - MariaDB 10.5.8
PhPMyadmin 5.0.4 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.