memchached is not showing on phpinfo
Posted by: konstantinosdms (---.ath.forthnet.gr)
Date: January 02, 2020 10:24AM

Hi , I use wamp64 3.2.2.4 on windows 10 machine, I installed the memcache and running on phpinfo but meemcached doesn't.
memcahced service is running...
On wamp when I choose php 7.2.18>php extensions I see php-7.2memcache with an exclamation mark..
Any suggestion?

Options: ReplyQuote
Re: memchached is not showing on phpinfo
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: January 02, 2020 10:41AM

Hi,

Please answer all these questions before asking a question READ (and answer) BEFORE YOU ASK A QUESTION

Have you checked the error logs and also the Event Viewer for any errors or info messages that might help?

Also where did you get the memcache DLL? Did you activate the Thread Safe (TS) version as you shoudl or did you accidentally activate the Non Thread Safe (NTS) version?

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.2.0 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 8.0.16>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-



Edited 1 time(s). Last edit at 01/02/2020 10:44AM by RiggsFolly.

Options: ReplyQuote
Re: memchached is not showing on phpinfo
Posted by: konstantinosdms (---.ath.forthnet.gr)
Date: January 03, 2020 06:22AM

Yes all the questions are ok, everything is green on wamp64 and everything is running..
I get the memcache.dll from this site [github.com] the TS VC15 as phpinfo says API20170718,TS,VC15 and everything is running as I said (memcached service is running, and memcache also)..
The event viewer:

php[3532]
PHP Warning: PHP Startup: memcache: Unable to initialize module
Module compiled with build ID=API20170718,TS,19.22.27905
PHP compiled with build ID=API20170718,TS,VC15
These options need to match
("c:\wamp64\bin\apache\apache2.4.39\bin\httpd.exe" -k runservice)

Options: ReplyQuote
Re: memchached is not showing on phpinfo
Posted by: konstantinosdms (---.ath.forthnet.gr)
Date: January 03, 2020 06:24AM

Yes all the questions are ok, everything is green on wamp64 and everything is running..
I get the memcache.dll from this site [github.com] the TS VC15 as phpinfo says API20170718,TS,VC15 and everything is running as I said (memcached service is running, and memcache also)..
The event viewer:

php[3532]
PHP Warning: PHP Startup: memcache: Unable to initialize module
Module compiled with build ID=API20170718,TS,19.22.27905
PHP compiled with build ID=API20170718,TS,VC15
These options need to match
("c:\wamp64\bin\apache\apache2.4.39\bin\httpd.exe" -k runservice)

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.