Port 3000 doesn't work after upgrade to Wamp 3
Posted by: mulegoat (---.range86-137.btcentralplus.com)
Date: August 16, 2018 12:11PM

Hi there,


I recetnly updated from Wamp 2.5 to Wamp 3.1.3 following the update instructions. Everything has gone fine and all my sites and databases work exactly the same as before. However, when using gulp watch with browser-sync (which uses port 3000 to proxy localhost) the page does not load and after a while I get ERR_EMPTY RESPONSE from chrome or any browser.

So [localhost] loads fine, but http:localhost/sitename:3000 does not

Browser-sync is still compiling changes to css and js files in the background so it doesn't appear to be an issue with how the gulp task is running so I'm thinking it could be an apache issue?


I've tried all sorts of suggestions from people on SO forums. E.g. Commenting out ::localhost in my hosts file (doesn't work, everytime wamp is restarted it gets re-added to the hosts file).

Tried adding inbound rule exception for port 3000 in Windows firewall.

Tried disabling firewall completely

Tried NPM cache clearing, ipconfig /release DNS etc

Tried removing the Global and Local NPM browser-sync packages.

Tried reinstalling Node

Tried reinstalling the Visual C Runtime libs and Distributables and ran check VC (all fine but still doesn't work)

I'm not sure where else to search on this.


Any suggestions would be awesome.

Many thanks in advance

Windows 7 64 bit
WAMP 3.1.3 (36 bit)
PHP 7.0.3
Apache 2.4.9
Node 6.10.1



Edited 1 time(s). Last edit at 08/16/2018 12:51PM by mulegoat.

Options: ReplyQuote
Re: Port 3000 doesn't work after upgrade to Wamp 3
Posted by: mulegoat (---.range86-137.btcentralplus.com)
Date: August 16, 2018 01:16PM

Just found the culprit. MalwareBytes! DIsabled it and all is well. A valueble lesson in never updating everything on the same freakin day learned - the hard way!

Options: ReplyQuote
Re: Port 3000 doesn't work after upgrade to Wamp 3
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: August 16, 2018 01:25PM

Hi

Thanks for taking the time to update your question with an answer

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.1.3 32bit & 64bit)
<Apache 2.4.29/2.2.31> <PHP 7.2/7.1/7.0/5.6/5.5/5.4> <MySQL 5.7.19/5.6.39/5.5.28>
<MariaDB 10.2.14> <phpMyAdmin4.8.1> <MySQL Workbench 6.3.10>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Port 3000 doesn't work after upgrade to Wamp 3
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: August 16, 2018 03:17PM

Hi,

> I recetnly updated from Wamp 2.5 to Wamp 3.1.3 following the update instructions.
What update procedure 2.5 -> 3.1.3 have you performed?

- a/ Run Update Wampserver 2.5 32 bit x86 -> Wampserver 3.0.3 then Wampserver update 3.1.3

- b/ Install a new release of Wampserver

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.1.5 32 bit - Apache 2.4.37 - PHP 7.2.12/7.1.24/7.0.32/5.6.38 - MySQL 5.7.23 - MariaDB 10.3.10
Wampserver 3.1.5 64 bit - Apache 2.4.37 - PHP 7.2.12/7.1.24/7.0.32/5.6.38 - MySQL 5.7.23 - MariaDB 10.3.10
PhPMyadmin 4.8.3 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.