Wamp perfect on localhost, sometimes not when accessed from internet
Posted by: nick2011 (---.cust.vodafonedsl.it)
Date: July 18, 2018 08:44PM

hello
strange problem. I'm writing you after having tried uniform , xaamp and now wamp.
I have googled a lot before posting but I have a problem that's driving me crazy.

Wamp is working perfectly on localhost and - usually - when accessed from internet too.
I click and each page is loaded immediately.

suddenly, without any reason, when accessing the site from outside my LAN, so from internet,
the site stops responding. It gives a blank page, then it restarts normally.

this is quite frustrating. any idea to help me solving this issue?

thanks

Options: ReplyQuote
Re: Wamp perfect on localhost, sometimes not when accessed from internet
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: July 18, 2018 09:15PM

Hi,

Sounds horrible, but we have no idea.

Have you got anything in the error logs that may point to the issue?
Or maybe also look at the Windows Event Viewer for errors from Apahce or MySQL

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.1.3 32bit & 64bit)
<Apache 2.4.29/2.2.31> <PHP 7.2/7.1/7.0/5.6/5.5/5.4> <MySQL 5.7.19/5.6.39/5.5.28>
<MariaDB 10.2.14> <phpMyAdmin4.8.1> <MySQL Workbench 6.3.10>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Wamp perfect on localhost, sometimes not when accessed from internet
Posted by: nick2011 (---.cust.vodafonedsl.it)
Date: July 18, 2018 10:04PM

this is the last part of the apache log.

[Sun Jul 15 17:19:17.606680 2018] [authz_core:error] [pid 6604:tid 1196] [client 183.78.180.27:57845] AH01630: client denied by server configuration: C:/Users/Nicolas/Desktop/Wamp/apps/phpmyadmin4.7.9/scripts
[Sun Jul 15 18:42:06.160165 2018] [authz_core:error] [pid 6604:tid 1196] [client 182.16.9.90:29215] AH01630: client denied by server configuration: C:/Users/Nicolas/Desktop/Wamp/apps/phpmyadmin4.7.9/index.php
[Sun Jul 15 18:42:11.781252 2018] [negotiation:error] [pid 6604:tid 1196] [client 182.16.9.90:29215] AH00687: Negotiation: discovered file(s) matching request: C:/Users/Nicolas/Desktop/Wamp/www/web (None could be negotiated).
[Sun Jul 15 18:42:25.558966 2018] [authz_core:error] [pid 6604:tid 1196] [client 182.16.9.90:29215] AH01630: client denied by server configuration: C:/Users/Nicolas/Desktop/Wamp/apps/phpmyadmin4.7.9/phpmyadmin
[Mon Jul 16 20:19:00.422123 2018] [mpm_winnt:error] [pid 6604:tid 1760] AH00326: Server ran out of threads to serve requests. Consider raising the ThreadsPerChild setting
[Mon Jul 16 22:38:27.506544 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 3848:tid 796] AH00422: Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Mon Jul 16 22:38:29.537883 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 6604:tid 764] AH00364: Child: All worker threads have exited.
[Mon Jul 16 22:38:29.662888 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 3848:tid 796] AH00430: Parent: Child process 6604 exited successfully.
[Mon Jul 16 22:39:47.642516 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 3456:tid 736] AH00455: Apache/2.4.33 (Win64) PHP/7.2.4 configured -- resuming normal operations
[Mon Jul 16 22:39:47.705019 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 3456:tid 736] AH00456: Apache Lounge VC15 Server built: Mar 18 2018 12:58:47
[Mon Jul 16 22:39:47.705019 2018] [core:notice] [pid 3456:tid 736] AH00094: Command line: 'C:\\Users\\Nicolas\\Desktop\\Wamp\\bin\\apache\\apache2.4.33\\bin\\httpd.exe -d C:/Users/Nicolas/Desktop/Wamp/bin/apache/apache2.4.33'
[Mon Jul 16 22:39:47.705019 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 3456:tid 736] AH00418: Parent: Created child process 5320
[Mon Jul 16 22:39:48.564440 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 5320:tid 696] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.
[Tue Jul 17 18:08:17.002613 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 3456:tid 736] AH00422: Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Tue Jul 17 18:08:19.004669 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 5320:tid 696] AH00364: Child: All worker threads have exited.
[Tue Jul 17 18:08:19.135106 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 3456:tid 736] AH00430: Parent: Child process 5320 exited successfully.
[Wed Jul 18 07:54:01.554834 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 11212:tid 748] AH00455: Apache/2.4.33 (Win64) PHP/7.2.4 configured -- resuming normal operations
[Wed Jul 18 07:54:01.554834 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 11212:tid 748] AH00456: Apache Lounge VC15 Server built: Mar 18 2018 12:58:47
[Wed Jul 18 07:54:01.554834 2018] [core:notice] [pid 11212:tid 748] AH00094: Command line: 'C:\\Users\\Nicolas\\Desktop\\Wamp\\bin\\apache\\apache2.4.33\\bin\\httpd.exe -d C:/Users/Nicolas/Desktop/Wamp/bin/apache/apache2.4.33'
[Wed Jul 18 07:54:01.565838 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 11212:tid 748] AH00418: Parent: Created child process 5920
[Wed Jul 18 07:54:02.262458 2018] [mpm_winnt:notice] [pid 5920:tid 704] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.
[Wed Jul 18 18:54:11.821508 2018] [authz_core:error] [pid 5920:tid 1220] [client 191.96.249.195:53764] AH01630: client denied by server configuration: C:/Users/Nicolas/Desktop/Wamp/apps/phpmyadmin4.7.9/index.php
[Wed Jul 18 18:54:14.458317 2018] [negotiation:error] [pid 5920:tid 1220] [client 191.96.249.195:53764] AH00687: Negotiation: discovered file(s) matching request: C:/Users/Nicolas/Desktop/Wamp/www/web (None could be negotiated).
[Wed Jul 18 18:54:20.636497 2018] [authz_core:error] [pid 5920:tid 1220] [client 191.96.249.195:53764] AH01630: client denied by server configuration: C:/Users/Nicolas/Desktop/Wamp/apps/phpmyadmin4.7.9/phpmyadmin
[Wed Jul 18 20:57:37.285774 2018] [core:error] [pid 5920:tid 1128] [client 5.90.21.59:52227] AH00126: Invalid URI in request GET /../../images/favicon/apple-icon-180x180.png HTTP/1.1

Options: ReplyQuote
Re: Wamp perfect on localhost, sometimes not when accessed from internet
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: July 19, 2018 01:40AM

Did you perhaps move the install from its original folder to a new folder?

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.1.3 32bit & 64bit)
<Apache 2.4.29/2.2.31> <PHP 7.2/7.1/7.0/5.6/5.5/5.4> <MySQL 5.7.19/5.6.39/5.5.28>
<MariaDB 10.2.14> <phpMyAdmin4.8.1> <MySQL Workbench 6.3.10>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Wamp perfect on localhost, sometimes not when accessed from internet
Posted by: nick2011 (---.cust.vodafonedsl.it)
Date: July 19, 2018 07:27AM

I've installed it where it is actually.
Indeed I think the problem could be this

Server ran out of threads to serve requests. Consider raising the ThreadsPerChild setting

Options: ReplyQuote
Re: Wamp perfect on localhost, sometimes not when accessed from internet
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: July 19, 2018 10:46AM

It is recomended that you install in a drive root directory, like C:/wamp or D:/wamp but I dont see why your installation folder would effect threads.

Are you using WAMPServer as a development tool or to serve something live?

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.1.3 32bit & 64bit)
<Apache 2.4.29/2.2.31> <PHP 7.2/7.1/7.0/5.6/5.5/5.4> <MySQL 5.7.19/5.6.39/5.5.28>
<MariaDB 10.2.14> <phpMyAdmin4.8.1> <MySQL Workbench 6.3.10>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Wamp perfect on localhost, sometimes not when accessed from internet
Posted by: nick2011 (---.cust.dsl.teletu.it)
Date: July 19, 2018 11:14AM

I'm using it to serve very few visitors of a portfolio website (let's say 10 persons per day not at the same time) so... indeed no reason why the path could be the issue. it is normally serving very very fast. it only gets stuck when accessed from outside, and without reason

can you please tell me how to raise the level of the value which is described in the log?
ThreadsPerChild

Options: ReplyQuote
Re: Wamp perfect on localhost, sometimes not when accessed from internet
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: July 19, 2018 11:29AM

Yea,

Google is my friend, The Manual

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.1.3 32bit & 64bit)
<Apache 2.4.29/2.2.31> <PHP 7.2/7.1/7.0/5.6/5.5/5.4> <MySQL 5.7.19/5.6.39/5.5.28>
<MariaDB 10.2.14> <phpMyAdmin4.8.1> <MySQL Workbench 6.3.10>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.