Wamp Apache services are not starting.
Posted by: manideepanchoori (---.182.99.117.airtelbroadband.in)
Date: October 25, 2017 12:32PM

Hi Friends,

I have installed wampserver but the appache services are not starting and the wamp icon is in organce colour it was turning into green colour. I almost tried all the solutions which are there in the forum but its not working am expecting help from any one.

Options: ReplyQuote
Re: Wamp Apache services are not starting.
Posted by: Otomatic (Moderator)
Date: October 25, 2017 12:44PM

Hi,

- 1 - Please READ (and answer) BEFORE YOU ASK A QUESTION

- 2 - - Verify that all VC ++ packages are installed and with the latest versions.
To do this, use the tool:
Checks VC++ packages installed
And you will find all the packages on [wampserver.aviatechno.net] in section Visual C++ Redistribuable Packages
Do not forget that if you have a 64 bit Windows, you must install both 32 and 64 bit versions of each package.
You must install each package "as an administrator", so right-click the exe file and then run as Administrator.

- 3 - What is the result of:
Right-Click Wampmanager tray icon -> Tools -> Test port 80

Do not forget that you have the possibility to copy the result insto the Clipboard.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Wampserver 3.1.1 32 bit - Apache 2.4.29 - PHP 7.1.12/7.0.26/5.6.32 - MySQL 5.7.20 - MariaDB 10.2.9
Wampserver 3.1.1 64 bit - Apache 2.4.29 - PHP 7.1.12/7.0.26/5.6.32 - MySQL 5.7.20 - MariaDB 10.2.9
PhPMyAdmin 4.7.5 - MysqlDumper 1.24.5
on W10 and W7 Pro 64 bit
Documentation Apache - Documentation PHP - Documentation MySQL - Wampserver install files & addons
« Ce n'est pas parce qu'ils sont nombreux à avoir tort, qu'ils ont forcément raison. Coluche »
« It's not because they are many to be wrong, they are necessarily right. Coluche »

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.