cant get wamp Virtual Host to work for Personal Project
Posted by: empathy (---.sb.sd.cox.net)
Date: July 02, 2017 11:23PM

I want to use my Laptop to Develop my Joomla Website.
I am just starting out with a SIMPLE homepage of index.html text.


My wamp Localhost is working fine.

When I use the WAMP "Add a Virtual Host" utility, it seemed to edit all the files correctly with myproject.

I have restarted Windows & WAMP.

When I enter into Firefox browser url:
myproject

==>Browser goes to Google Search screen

===========
When I enter into Firefox browser url:
localhost/myproject

==>Browser displays "Index of myproject" file hyperlinks

=======================


I want my test "C:/wamp64/www/myproject/index.html" to automatically open
...same as when I enter "localhost" & wampserver index file is lauched.

=======================
My Configuration:

My laptop: WampServer Version 3.0.6 64bit on my Windows 8.1 64bit
latest Firefox browser: 54.0.1 (32-bit)


Please HELP !!!!!

Options: ReplyQuote
Re: cant get wamp Virtual Host to work for Personal Project
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: July 03, 2017 02:23AM

Hi,

First upgrade to WAMPServer 3.0.9 [wampserver.aviatechno.net]

Then please show us the httpd-vhosts.conf file.

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 7 Pro 32bit) (Wampserver 3.0.6 32bit)
<Apache 2.4.23/2.2.31> <PHP 7.1.2/7.0.16/5.6.28/5.5.38/5.4.45/5.3.29> <MySQL 5.7.10/5.6.17/5.5.28>
<MariaDB 10.1.21> <phpMyAdmin4.6.5.2> <MySQL Workbench 6.3.6.511>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin -- WAMPServer alternate Repo
-?-?-?- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -?-?-?-

Options: ReplyQuote
Re: cant get wamp Virtual Host to work for Personal Project
Posted by: empathy (---.sb.sd.cox.net)
Date: July 03, 2017 06:33AM

Thank you,

Im Uninstalling & Installing as you requested.

I will test again.

Options: ReplyQuote
Re: cant get wamp Virtual Host to work for Personal Project
Posted by: empathy (---.sb.sd.cox.net)
Date: July 03, 2017 08:18AM

SUCCESS !!!!!

Just to be sure & Clean things up...

I Uninstalled WAMP & ReInstalled latest WAMP.


Then I did as you instructed... & Installed Upgrade 3.0.9


It works!!!!

Thank you & Bless You !!!!!

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.