Newbie problems connecting to wamp server from another computer same LAN
Posted by: arcegabriel (---.on.cable.ebox.net)
Date: May 20, 2017 01:58AM

I have installed wamp sometime ago. I installed an index.php file and it works perfect from the same computer (enter the computers own ip address on browser). IF I go to another computer on the same lan I am not able to access (403 forbidden you dont have permission). I use the server ip address
I have:
1. Put the server online (yellow/green icon now)
2. changed on httpd.conf several lines to grant permission
3. changed on httpd.conf the computer ip address
For #2 and #3 I followed several of the online suggestions...
Same problem. Always works locally, never works from another computer.
Appreciate support


1 - Windows version used: Windows 10 home version 1607 64 bit
2 - Version WampServer: Wamp server 3 64 bit
3 - Apache Version Apache 2.4.18 -
4 - PHP Version PHP 5.6.19 - PHP 5.6.19 for CLI (Command-Line Interface)
5 - MySQL Version MySQL 5.7.11
6 - What color is the WampServer icon : green/yellow with a small red dot
7 - In the file c:\Windows\System32\drivers\etc\hosts, what are the active lines with the name [localhost] in them?
* Active means no # at the beginning of the line.
None

If the WampServer icon is green:

8 - Do you have access to localhost (Homepage WampServer)?
from server browser with its own ip address or locallhost works
8a - If so, is there an error message at the bottom of the page?

9 - Do you have access to phpMyAdmin?
Dont know

10 - If you refer to an error message, please include the EXACT wording of the error in your post
Forbidden
You don't have permission to access / on this server.
Apache/2.4.18 (Win64) PHP/5.6.19 Server at 192.168.1.60 Port 80

11 - If you use an Antivirus and / or Firewall, please include the names of these
Windows Defender
12 - What is the full path to the installation of WampServer (eg D:\wamp\)
C:\wamp
13 - If you have one or more Virtual Hosts defined, please show their definition(s)
Never created one.

NOTE THAT EVERYTHING WORKS FINE IF I OPEN THE BROWSER IN THE HOST. PROBLEM IS WITH OTHER LAPTOP ON SAME LAN

Some sections from httpd.conf (I returned them to normal)
Listen 0.0.0.0:80
Listen [::0]:80
....
ServerName localhost:80
....
<Directory />
AllowOverride none
Require all denied
</Directory>
....
<Directory "c:/wamp64/www/">
#
# Possible values for the Options directive are "None", "All",
# or any combination of:
# Indexes Includes FollowSymLinks SymLinksifOwnerMatch ExecCGI MultiViews
#
# Note that "MultiViews" must be named *explicitly* --- "Options All"
# doesn't give it to you.
#
# The Options directive is both complicated and important. Please see
# [httpd.apache.org]
# for more information.
#
Options +Indexes +FollowSymLinks

#
# AllowOverride controls what directives may be placed in .htaccess files.
# It can be "All", "None", or any combination of the keywords:
# AllowOverride FileInfo AuthConfig Limit
#
AllowOverride all
#
# Controls who can get stuff from this server.
#

# onlineoffline tag - don't remove
Require all granted
</Directory>


ERRORS
apache_error
[Fri May 19 21:39:33.274427 2017] [authz_core:error] [pid 4584:tid 1120] [client 192.168.1.185:60106] AH01630: client denied by server configuration: C:/wamp64/www/
[Fri May 19 21:39:33.687481 2017] [authz_core:error] [pid 4584:tid 1120] [client 192.168.1.185:60106] AH01630: client denied by server configuration: C:/wamp64/www/favicon.ico, referer: [192.168.1.60]



Edited 2 time(s). Last edit at 05/20/2017 03:54AM by arcegabriel.

Options: ReplyQuote
Re: Newbie problems connecting to wamp server from another computer same LAN
Posted by: RiggsFolly (Moderator)
Date: May 20, 2017 09:50PM

Hi,

Locahost in WAMPServer 3 is a Virtual Host, like all your site should be,

So if using the wampmanager menus you do this

- (left click wampmanager -> apache -> httpd-vhosts.conf

That will launch your editor on the httpd-vhosts.conf file where you can set the access privilages in the correct file.

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 7 Pro 32bit) (Wampserver 3.0.6 32bit)
<Apache 2.4.23/2.2.31> <PHP 7.1.2/7.0.16/5.6.28/5.5.38/5.4.45/5.3.29> <MySQL 5.7.10/5.6.17/5.5.28>
<MariaDB 10.1.21> <phpMyAdmin4.7.5> <MySQL Workbench 6.3.6.511>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin -- WAMPServer alternate Repo
-?-?-?- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -?-?-?-

Options: ReplyQuote
Re: Newbie problems connecting to wamp server from another computer same LAN
Posted by: arcegabriel (---.on.cable.ebox.net)
Date: May 22, 2017 12:14AM

I dont have that file httpd-vhosts.conf under the menu.
When I searched on my drive I found two occurrences under original and extras.
Should I just change those or is there another problem?
Thanks for your help

Options: ReplyQuote
Re: Newbie problems connecting to wamp server from another computer same LAN
Posted by: arcegabriel (---.on.cable.ebox.net)
Date: May 22, 2017 12:44AM

ok, I modified the file on extra per below and it works now!
Thanks for steering me in the right direction
[www.digifloor.com]

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.