Still not functioning
Posted by: computergenius (178.239.213.---)
Date: August 02, 2014 11:42PM

I have just updated to the latest version of Wampserver... Apache 2.4.9, MySQL 5.6.17, with a copy of 5.1.41 containing the old databases, and PHP 5.5.12.

Previously I was on Apache 2.2.8, MySQL 5.1.41, and PHP 5.2.6

This with Wampserver 2.5 on Vista SP2.

I was trying to get this to work yesterday, but ended up so confused, that I re-installed from scratch, the only amendment is moving the MySQL port to 3307, as 3306 didn't work.

My problem - I am unable to get localhost to work - I get "Server not found", but the W is green.

I see the popup which says (not sure of the exact English translation, it's in Spanish)
"Apache HTTP Server has stopped functioning and has closed"

php_error.log last line is
[02-Aug-2014 21:31:30 UTC] PHP Warning: PHP Startup: in Unknown on line 0

apache_error.log last lines are:
[Sat Aug 02 23:31:29.847604 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 5420:tid 464] AH00428: Parent: child process 4504 exited with status 255 -- Restarting.
[Sat Aug 02 23:31:29.995056 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 5420:tid 464] AH00455: Apache/2.4.9 (Win32) PHP/5.5.12 configured -- resuming normal operations
[Sat Aug 02 23:31:29.995056 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 5420:tid 464] AH00456: Apache Lounge VC11 Server built: Mar 16 2014 12:13:13
[Sat Aug 02 23:31:29.995056 2014] [core:notice] [pid 5420:tid 464] AH00094: Command line: 'c:\\wamp\\bin\\apache\\apache2.4.9\\bin\\httpd.exe -d C:/wamp/bin/apache/apache2.4.9'
[Sat Aug 02 23:31:30.023374 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 5420:tid 464] AH00418: Parent: Created child process 1972
[Sat Aug 02 23:31:30.717666 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 1972:tid 396] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.

The time difference is something that I need to look into (later!) but both sets of errors were generated at the same time.

I was trying to get vhosts to work, but I have that remmed out temporarily. Trying to simplify...
# Virtual hosts
# Include conf/extra/httpd-vhosts.conf

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: spreed (---.netcologne.de)
Date: August 03, 2014 01:49AM

When the tray icon(the W) is GREEN, it means that all the 3 services are running. Did u try to "[]; ? - Did u changed the conf of your apache?

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: spreed (---.netcologne.de)
Date: August 03, 2014 01:51AM

seems like links not working here...

 Did you try to "http: / / localhost : 80" ?

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: computergenius (178.239.213.---)
Date: August 03, 2014 11:17AM

localhost:80 doesn't work either.

I am wondering if it is permissions. But if so, why do I keep getting ""Apache HTTP Server has stopped functioning and has closed" pop up?

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: computergenius (178.239.213.---)
Date: August 03, 2014 11:24AM

Don't know if this helps - in Spanish, but happy to provide a translation if required,

Firma del problema
Nombre de evento de problema: APPCRASH
Nombre de la aplicación: httpd.exe
Versión de la aplicación: 2.4.9.0
Marca de tiempo de la aplicación: 532585f0
Nombre del módulo con errores: php_xdebug-2.2.5-5.5-vc11.dll
Versión del módulo con errores: 2.2.5.0
Marca de tiempo del módulo con errores: 536018f0
Código de excepción: c00000fd
Desplazamiento de excepción: 00004605
Versión del sistema operativo: 6.0.6002.2.2.0.768.3
Id. de configuración regional: 3082
Información adicional 1: b34d
Información adicional 2: c54e10a32369b6365822fa37fc8dad67
Información adicional 3: 4800
Información adicional 4: 79ad9abfc0472159b8cf1d8ea650491d

Archivos que ayudan a describir el problema
Version.txt
AppCompat.txt
memory.hdmp
minidump.mdmp

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: RiggsFolly (---.dynamic.dsl.as9105.com)
Date: August 03, 2014 02:18PM

Hi ComputerGenius,

================== Google Translate from English =========================

¿Te gustaría probar conectar usando TeamViewer para que pueda ver lo que realmente está sucediendo en su sistema?


A mi me parece como que ya tenga otra versión de MySQL en funcionamiento y tal vez Apache también. Si esto es lo que ha hecho es decir intentado instalar Apache y MySQL de alguna otra manera, asegúrese de que usted los haya desinstalado como 2 Apache o 2 MySQL no corren entre sí con facilidad en el mismo PC.

De cualquier manera, yo podría ayudarle a conseguir su sistema resuelto y WampServer funcionando correctamente.


Si te gusta esta idea, estoy en una zona horaria GMT +1, podemos organizamos un momento en que usted y yo podemos ser al cabo para que pueda conectar la PC a su PC y ayudarle a resolver estos problemas.

TeamViewer es gratuito para uso casual y no comercial.

=================== English Original =================================

Would you like to try connecting up using TeamViewer so I can see what is actually happening on your system?


It looks to me like you may already have another version of MySQL running and maybe Apache as well. If this is what you have done i.e. tried installing Apache and MySQL some other way, make sure you have uninstalled them as 2 Apache or 2 MySQL dont run together easily on the same PC.

Either way, I could help you get your system sorted out and WampServer running properly.


If you like this idea, I am in a GMT+1 timezone, can we organise a time when you and I can both be at out PC's so I can connect to your PC and help you solve these problems.

TeamViewer is free for casual and non commercial use.

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.1.7 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 6.3.10>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: computergenius (178.239.213.---)
Date: August 03, 2014 03:16PM

Thanks for the offer, it would be appreciated. I am English, currently located in Spain, so at GMT+2 (Central European Summer Time). How do I send you the ID and Password?

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: computergenius (178.239.213.---)
Date: August 03, 2014 03:16PM

Should have said - re time - planning to go out this evening, but willing to skip it. Otherwise any time.

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: RiggsFolly (---.dynamic.dsl.as9105.com)
Date: August 03, 2014 04:06PM

If you are ready now go ahead, I am available.

Use the 'Private Message' link in the Reply section of this page. Or just click on my id 'RiggsFolly' almost anywhere.

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.1.7 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 6.3.10>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: computergenius (178.239.213.---)
Date: August 03, 2014 06:33PM

Thanks for your help.

We missed the fact the .htaccess contained RewriteEngine On in most sites, and I had left Apache rewrite_module off, but once I corrected that, everything that I have tested is working fine.

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: RiggsFolly (---.dynamic.dsl.as9105.com)
Date: August 03, 2014 07:31PM

COOL

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.1.7 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 6.3.10>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: computergenius (178.239.213.---)
Date: August 03, 2014 10:18PM

Spoke too soon!

*** Start Wampserver ***

[Sun Aug 03 22:07:02.717283 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 4464:tid 464] AH00455: Apache/2.4.9 (Win32) PHP/5.5.12 configured -- resuming normal operations
[Sun Aug 03 22:07:02.718260 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 4464:tid 464] AH00456: Apache Lounge VC11 Server built: Mar 16 2014 12:13:13
[Sun Aug 03 22:07:02.718260 2014] [core:notice] [pid 4464:tid 464] AH00094: Command line: 'c:\\wamp\\bin\\apache\\apache2.4.9\\bin\\httpd.exe -d C:/wamp/bin/apache/apache2.4.9'
[Sun Aug 03 22:07:02.749508 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 4464:tid 464] AH00418: Parent: Created child process 4588
[Sun Aug 03 22:07:03.605898 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 4588:tid 396] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.

*** No error messages so far ***

*** Start Local Program ***

[Sun Aug 03 22:08:32.193978 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 4464:tid 464] AH00428: Parent: child process 4588 exited with status 255 -- Restarting.

*** And the error message appears "Apache HTTP server has stopped functioning correctly, and has closed" (not sure of translation, I see Spanish on screen)
*** The local program has nothing on screen, but Wampserver restarts ***

[Sun Aug 03 22:08:32.444939 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 4464:tid 464] AH00455: Apache/2.4.9 (Win32) PHP/5.5.12 configured -- resuming normal operations
[Sun Aug 03 22:08:32.444939 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 4464:tid 464] AH00456: Apache Lounge VC11 Server built: Mar 16 2014 12:13:13
[Sun Aug 03 22:08:32.444939 2014] [core:notice] [pid 4464:tid 464] AH00094: Command line: 'c:\\wamp\\bin\\apache\\apache2.4.9\\bin\\httpd.exe -d C:/wamp/bin/apache/apache2.4.9'
[Sun Aug 03 22:08:32.484975 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 4464:tid 464] AH00418: Parent: Created child process 3276
[Sun Aug 03 22:08:33.586467 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 3276:tid 396] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.

I don't know why, the file worked on the earlier version of Wampserver that I had, and is only puttiing stuff on screen!

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: computergenius (178.239.213.---)
Date: August 03, 2014 10:32PM

I have changed one program, so that all it is, is
<?php
echo 432;
die("123"winking smiley;

After running for about 25 seconds, the error message popup appears, and the script continues to attempt to load for another 25 seconds, before giving up.

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: RiggsFolly (---.dynamic.dsl.as9105.com)
Date: August 03, 2014 11:25PM

What is in the php error log.

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.1.7 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 6.3.10>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: computergenius (178.239.213.---)
Date: August 03, 2014 11:34PM

Nothing, absolutely blank.

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: computergenius (178.239.213.---)
Date: August 03, 2014 11:36PM

Upped the error level on httpd, and go this (but it all looks ok to me)

Sun Aug 03 23:14:14.848859 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 4740:tid 464] AH00422: Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.
[Sun Aug 03 23:14:14.851788 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 6128:tid 952] child.c(731): AH00348: Child: Accept thread exiting.
[Sun Aug 03 23:14:14.851788 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 6128:tid 380] child.c(1132): AH00357: Child: Exit event signaled. Child process is ending.
[Sun Aug 03 23:14:14.851788 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 6128:tid 808] child.c(731): AH00348: Child: Accept thread exiting.
[Sun Aug 03 23:14:15.851724 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 6128:tid 380] child.c(1189): AH00359: Child: Released the start mutex
[Sun Aug 03 23:14:15.851724 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 6128:tid 380] child.c(1201): AH00361: Child: 64 threads blocked on the completion port
[Sun Aug 03 23:14:16.852637 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 6128:tid 380] AH00364: Child: All worker threads have exited.
[Sun Aug 03 23:14:16.862402 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 6128:tid 380] mpm_winnt.c(1713): AH00454: Child process is exiting
[Sun Aug 03 23:14:16.880955 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 4740:tid 464] AH00430: Parent: Child process 6128 exited successfully.
[Sun Aug 03 23:14:16.881932 2014] [core:info] [pid 4740:tid 464] AH00096: removed PID file C:/wamp/bin/apache/apache2.4.9/logs/httpd.pid (pid=4740)
[Sun Aug 03 23:14:18.538076 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 6092:tid 464] AH00455: Apache/2.4.9 (Win32) PHP/5.5.12 configured -- resuming normal operations
[Sun Aug 03 23:14:18.538076 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 6092:tid 464] AH00456: Apache Lounge VC11 Server built: Mar 16 2014 12:13:13
[Sun Aug 03 23:14:18.538076 2014] [core:notice] [pid 6092:tid 464] AH00094: Command line: 'c:\\wamp\\bin\\apache\\apache2.4.9\\bin\\httpd.exe -d C:/wamp/bin/apache/apache2.4.9'
[Sun Aug 03 23:14:18.573230 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 6092:tid 464] AH00418: Parent: Created child process 5436
[Sun Aug 03 23:14:18.573230 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 6092:tid 464] mpm_winnt.c(422): AH00402: Parent: Sent the scoreboard to the child
[Sun Aug 03 23:14:19.381772 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 5436:tid 380] mpm_winnt.c(1708): AH00453: Child process is running
[Sun Aug 03 23:14:19.381772 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 5436:tid 380] mpm_winnt.c(343): AH00391: Child: Retrieved our scoreboard from the parent.
[Sun Aug 03 23:14:19.382748 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 5436:tid 380] mpm_winnt.c(458): AH00403: Child: Waiting for data for listening socket [::]:80
[Sun Aug 03 23:14:19.382748 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 6092:tid 464] mpm_winnt.c(505): AH00408: Parent: Duplicating socket 272 ([::]:80) and sending it to child process 5436
[Sun Aug 03 23:14:19.382748 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 6092:tid 464] mpm_winnt.c(505): AH00408: Parent: Duplicating socket 216 (0.0.0.0:80) and sending it to child process 5436
[Sun Aug 03 23:14:19.382748 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 6092:tid 464] mpm_winnt.c(524): AH00411: Parent: Sent 2 listeners to child 5436
[Sun Aug 03 23:14:19.382748 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 5436:tid 380] mpm_winnt.c(458): AH00403: Child: Waiting for data for listening socket 0.0.0.0:80
[Sun Aug 03 23:14:19.382748 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 5436:tid 380] mpm_winnt.c(483): AH00407: Child: retrieved 2 listeners from parent
[Sun Aug 03 23:14:19.382748 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 5436:tid 380] child.c(1009): AH00352: Child: Acquired the start mutex.
[Sun Aug 03 23:14:19.382748 2014] [mpm_winnt:notice] [pid 5436:tid 380] AH00354: Child: Starting 64 worker threads.
[Sun Aug 03 23:14:19.388607 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 5436:tid 944] child.c(399): AH00334: Child: Accept thread listening on 0.0.0.0:80 using AcceptFilter none
[Sun Aug 03 23:14:19.388607 2014] [mpm_winnt:debug] [pid 5436:tid 948] child.c(399): AH00334: Child: Accept thread listening on [::]:80 using AcceptFilter none

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: RiggsFolly (---.dynamic.dsl.as9105.com)
Date: August 03, 2014 11:45PM

Maybe we can have another TeamViewer session tomorrow, its a bit late now.

---------------------------------------------------------------------------------------------
(Windows 10 Pro 64bit) (Wampserver 3.1.7 32bit & 64bit)
<Apache versions MULTIPE> <PHP versions MULTIPLE> <MySQL Versions MULTIPLE>
<MariaDB versions MULTIPLE> <phpMyAdmin versions MULTIPLE> <MySQL Workbench 6.3.10>

Read The Manuals Apache -- MySQL -- PHP -- phpMyAdmin
Get your Apache/MySQL/mariaDB/PHP ADDONs here from the WAMPServer alternate Repo
-X-X-X- Backup your MySQL databases regularly Here is How dont regret it later! Yes even when developing -X-X-X-

Options: ReplyQuote
Re: Still not functioning
Posted by: computergenius (178.239.213.---)
Date: August 03, 2014 11:52PM

Please, what sort of time (are you UK? I am 1 hour later, so basically, anytime is good)

Options: ReplyQuote


Sorry, only registered users may post in this forum.